ΦΑΡΜΑΚΟ

DEMO: Αύξηση του κύκλου εργασιών και νέο επενδυτικό σχέδιο για τα επόμενα 5 χρόνια

DEMO: Αύξηση του κύκλου εργασιών και νέο επενδυτικό σχέδιο για τα επόμενα 5 χρόνια
Ο αντιπρόεδρος της DEMO, Δημήτρης Δέμος
DEMO ABEE

Τον πήχη των 150 εκατ. ευρώ ξεπέρασαν οι πωλήσεις της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκων DEMO ΑΒΕΕ το 2019, μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για την εταιρεία κατά την οποία ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 16 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2018.

Αύξηση σημείωσε και η συνολική παραγωγικότητα της βιομηχανίας κατά 16%, με την παραγωγή και διαχείριση 45 εκατ. επιπλέον τεμαχίων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε το 90% των επενδύσεων που είχαν προγραμματιστεί, με την κατασκευή του 4ου κτηρίου, συνολικού εμβαδού 10.500 τ.μ., την έναρξη της νέας μονάδας παραγωγής γυάλινων αμπουλών και της νέας γραμμής ρομποτικής συσκευασίας πλαστικών μπουκαλιών, καθώς και την ολοκλήρωση σε χρόνο ρεκόρ του έργου serialization των γραμμών συσκευασίας.

Επίσης, η DEMO ανέπτυξε 7 νέα προϊόντα στα εργαστήρια της, σχεδίασε και ετοιμάζεται να λανσάρει άλλα 14 πόσιμα και συμπληρώματα διατροφής στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε 302 νέες εγκρίσεις διεθνώς. «Το νούμερο αυτό αποτελεί ρεκόρ για την ιστορία της εταιρείας, αφού δημιουργεί ουσιαστικά 302 νέες ευκαιρίες πώλησης σε όλο τον κόσμο και μία μεγάλη πρόκληση για την ομάδα των πωλήσεων στο εξωτερικό» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της DEMO, Δημήτρης Δέμος, κατά την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας. Ο κ. Δέμος χαρακτήρισε τη νέα χρονιά «απαρχή μίας νέας εποχής για την επέκταση της εταιρείας» και αναφέρθηκε στο επενδυτικό σχέδιο που σκοπεύει να υλοποιήσει μέσα στην επόμενη πενταετία, εντός και εκτός Αττικής. «Με την προϋπόθεση της συνέπειας του κράτους στις εξαγγελίες του και φυσικά την ειρήνη στην περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα όμως», τόνισε ο κ. Δέμος «είναι ότι η εταιρεία αλλάζει μέγεθος, εικόνα και παρουσία με πολύ γοργούς ρυθμούς και τα επόμενα 5 χρόνια θα αλλάξει με ακόμα μεγαλύτερους».

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της DEMO, Σταύρος Δέμος, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας ενώ έδωσε ιδιαίτερες ευχαριστίες στα παλιότερα στελέχη της DEMO. «Μαζί ξεκινήσαμε αυτή τη δύσκολη αλλά δυναμική πορεία πριν από 55 χρόνια και είμαι πολύ υπερήφανος που σήμερα, το 2020, η DEMO έχει φτάσει στην κορυφή με 4 εργοστάσια στο Κρυονέρι, θυγατρική στη Γερμανία ενώ έχει παρουσία σε 85 χώρες». Τέλος, ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν o Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός, στελέχη τραπεζών, συμβουλευτικών εταιρειών, συνεργάτες και προμηθευτές της εταιρείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις