ΦΑΡΜΑΚΟ

Self-test: Αποζημίωση για τα φαρμακεία με αναδρομική ισχύ

self-test
INTIME NEWS

Δεκαεννιά εκατομμύρια self-test για τον κορονοϊό είχαν διατεθεί μέχρι την Πέμπτη (28/05/2021), δωρεάν από τα φαρμακεία, ενώ η πρόβλεψη είναι ότι ο αριθμός τους θα φτάσει έως και 27 εκατομμύρια τεμάχια.

Οι φαρμακοποιοί θα αποζημιωθούν για τη διάθεση των self-test για τον κορονοϊό έναντι 0,27 ευρώ ανά τεμάχιο, με αναδρομική ισχύ από την 8η Απριλίου 2021, όταν ξεκίνησε η διάθεσή τους στους δικαιούχους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη των εκπροσώπων του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με τους συναρμόδιους Υπουργούς. Το ποσό θα αποδοθεί ανά φαρμακείο εφάπαξ, με συνδυαστικό και αναλογικό τρόπο, σημειώνει ο ΠΦΣ, ενώ οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα οριστούν με Υπουργική Απόφαση.

Επίσης, σε ενημερωτικό σημείωμα προς τα μέλη του, ο ΠΦΣ τονίζει ότι εντός της επόμενης εβδομάδας ξεκινάει ο διάλογος για τα θεσμικά ζητήματα του κλάδου, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που είχε υπογράψει με το υπουργείο Υγείας, πριν από περίπου ένα χρόνο, με αφορμή τη διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα φαρμακεία.

Τα δύο τελευταία self-test την επόμενη εβδομάδα για τα σχολεία

Στην ίδια σύσκεψη, αποφασίστηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα διατεθούν από τα φαρμακεία τα δύο τελευταία τεστ για την εκπαιδευτική κοινότητα. Δηλαδή θα καλύπτουν το διάστημα 31 Μαΐου με 11 Ιουνίου 2021, οπότε κλείνουν τα σχολεία.

Επίσης, από την Τρίτη 1η Ιουνίου, θα δηλώνονται στην πλατφόρμα και τα self-test που πωλούν τα φαρμακεία, σε διαφορετικό πεδίο, όμως.

«Με τη ρύθμιση αυτή ουσιαστικά τα self tests δεν θα μπορούν να διακινούνται σε χώρους εκτός των φαρμακείων (φαρμακαποθήκες, εταιρίες διάθεσης Ιατροτεχνολογικών προϊόντων) που μέχρι τώρα παρανόμως διακινούνταν και για τις περιπτώσεις αυτές έχουμε προβεί σε δεκάδες καταγγελίες στον ΕΟΦ» επισημαίνει ο ΠΦΣ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ψευτογιατρός: «Καταπέλτης» η πρόταση της εισαγγελέως - Φρίκη από τις νέες αποκαλύψεις