ΦΑΡΜΑΚΟ

ΠΦΣ προς υπουργείο Υγείας: Άμεση παρέμβαση για τις ελλείψεις εμβολίων

ΠΦΣ προς υπουργείο Υγείας: Άμεση παρέμβαση για τις ελλείψεις εμβολίων

Με κατεπείγουσα επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΦ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) επισημαίνει τις σοβαρές ελλείψεις σημαντικών εμβολίων από την αγορά και ζητά παρεμβάσεις για την άμεση λύση του προβλήματος.

Ο ΠΦΣ τονίζει ότι «έχουμε επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί και καταγγείλει τις ελλείψεις φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς» και το οποίο επιτείνεται από τη μεγάλη μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης τα τελευταία χρόνια, καθώς και την ένταξη σε αυτήν της δαπάνης των εμβολίων.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος, και ο γενικός γραμματέας, Ιωάννης Μακρυγιάννης, οι οποίοι υπογράφουν την επιστολή, ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας «προκειμένου να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν το εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα, καθώς η έλλειψη εμβολίων πλήττει μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα μικρά παιδιά».

Αναλυτικά η επιστολή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Μπασκόζο, και την πρόεδρο του ΕΟΦ, Κατερίνα Αντωνίου, αναφέρει:

«Κύριοι,

Επανειλημμένως έχουμε διαμαρτυρηθεί και καταγγείλει τις ελλείψεις φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων ένα πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς.

Η εικόνα που επικρατεί στην ελληνική αγορά αλλά και η ενημέρωση που έχουμε από εταιρείες καταγράφουν ελλείψεις σημαντικές εμβολίων τα οποία είναι άκρως σημαντικά για την Δημόσια υγεία καθώς υπάγονται στο πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Ενδεικτικά αναφέρονται εμβόλια των οποίων παρατηρείται έλλειψη στην αγορά και για αρκετά εξ αυτών δεν αναμένεται να αποκατασταθεί άμεσα.

Pentavac
Tetravac
Infanrix
Infarix - tetra
Boostrix – polio
Meningitec
Priorix
Priorix terra
Havrix
Varilrix

Εφιστούμε την προσοχή σας και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προς κάθε εμπλεκόμενο προκειμένου να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν το εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα, καθώς η έλλειψη εμβολίων πλήττει μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα μικρά παιδιά.

Παρακαλούμε επίσης για την πληροφόρησή μας, προκειμένου να ενημερωθούν τα φαρμακεία όλης της χώρας».

Σχετικές ειδήσεις