Σύσκεψη για τις ελλείψεις φαρμάκων στον ΕΟΦ

Newsroom Newsroom

Σύσκεψη για τις ελλείψεις φαρμάκων στον ΕΟΦ

Την εξεύρεση λύσης για τις ελλείψεις ορισμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων, οι οποίες παρατηρούνται στην αγορά, είχε ως στόχο η σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα (25/11/2016) η διοίκηση του ΕΟΦ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η πρόεδρος του ΕΟΦ, Κατερίνα Αντωνίου, η α’ αντιπρόεδρος, Δέσποινα Μακριδάκη και ο β’ αντιπρόεδρος, Ηλίας Γιαννόγλου, εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φαρμακαποθηκών (ιδιωτικών και συνεταιριστικών), του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και εκπροσώπων πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας.

Ο ΕΟΦ, ως ελεγκτικός μηχανισμός της αλυσίδας εφοδιασμού φαρμάκου, ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν εξαγωγικές δραστηριότητες και αλλαγή του τρόπου διάθεσης των εν λόγω σκευασμάτων.

Παράλληλα, στο αμέσως επόμενο διάστημα, ο ΕΟΦ θα πραγματοποιήσει ανάλογες συναντήσεις και με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των παράλληλων εξαγωγών (νόμιμων και παράνομων) με στόχο τον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς και την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved