ΦΑΡΜΑΚΟ

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου: Η Ιταλία ανοίγει ξανά τη διεκδίκηση της έδρας

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου: Η Ιταλία ανοίγει ξανά τη διεκδίκηση της έδρας

Εκτός… χρονοδιαγράμματος βγαίνει το Άμστερνταμ για τη μεταφορά της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου (EMA), γεγονός που δίνει στο Μιλάνο την πιθανότητα να ανοίξει ξανά το ζήτημα της διεκδίκησης.

Το Άμστερνταμ και το Μιλάνο είχαν ισοβαθμήσει στην τελευταία φάση της διαδικασίας για την επιλογή της πόλης, στην οποία θα μεταφερθεί ο Οργανισμός από το Λονδίνο, μετά το επίσημο Brexit, το Μάρτιο του 2019. Η επιλογή, τελικά, έγινε με κλήρωση, η οποία δεν ευνόησε την Ιταλία.

Ωστόσο, το κτήριο το οποίο θα στεγάσει τους εργαζόμενους του EMA στο Άμστερνταμ δεν είναι έτοιμο και η όλη διαδικασία θα έχει σημαντική καθυστέρηση.

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ανακοίνωσε ότι μίλησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, και ότι εντός της ημέρας, πρόκειται να αρχίσει η διαδικασία για την προσφυγή κατά της απόφασης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος της κίνησης αυτής είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχουν περιθώρια να ανοίξει ξανά η όλη διαδικασία και να ακυρωθεί η επιλογή του Άμστερνταμ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις