ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός: Υπουργείο Υγείας εναντίον καρναβαλιστών και όσων αψηφούν τα προληπτικά μέτρα προστασίας

Κοροναϊός: Υπουργείο Υγείας εναντίον καρναβαλιστών και όσων αψηφούν τα προληπτικά μέτρα προστασίας
INTIME NEWS

Το χαρακτήρα των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού, επισημαίνει το υπουργείο Υγείας, με αφορμή τους καρναβαλιστές που αψήφησαν τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων. 

Είναι μέτρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης όλων μας, τονίζει το Υπουργείο, σε μήνυμά του.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αγνοώντας τις συστάσεις των ειδικών, βάζουμε σε σοβαρό κίνδυνο ανθρώπους γύρω μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Αν θέλουμε κάτι συλλογικό λοιπόν, ας φτιάξουμε ένα ανθρώπινο τείχος προφύλαξης των ευπαθών συμπολιτών μας, γιατί μόνο εμείς μπορούμε να τους προστατεύσουμε» καταλήγει η σύσταση του υπουργείου Υγείας.

Ελέγχθηκαν 504 δείγματα

Νωρίτερα σήμερα (02/03/2020), ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, όπου συντονίζονται όλες οι ενέργειες των υγειονομικών αρχών αναφορικά με τον νέο κοροναϊό.

Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ έχει δεχτεί τις τελευταίες μέρες πάνω από 40.000 κλήσεις, ενώ υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων έχουν ελεγχθεί δείγματα από 504 πολίτες.

Ο υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, μίλησε με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Επιχειρήσεων και το τηλεφωνικό κέντρο και τους συνεχάρη, γιατί σε εικοσιτετράωρη βάση δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση του κόσμου, που αυτή την περίοδο αγωνιά και θέλει να ενημερωθεί υπεύθυνα, όπως τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Προσοχή! Αυτά τα σχολεία θα είναι κλειστά έως την Πέμπτη (05/03) στη Θεσσαλονίκη

Κορoναϊός – ΟΟΣΑ: Η παγκόσμια ανάπτυξη θα συρρικνωθεί εξαιτίας της επιδημίας

Κοροναϊός - Βίντεο: Υπουργός δεν έκανε χειραψία στη Μέρκελ - Πώς αντέδρασε

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις