ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός: Αισχροκέρδεια με τις μάσκες σε βάρος των νοσοκομείων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Κοροναϊός: Αισχροκέρδεια με τις μάσκες σε βάρος των νοσοκομείων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
INTIME NEWS

Αύξηση εξαιτίας του κορωνοϊού, που υπερβαίνει το 700% στις τιμές που προμηθεύονται τα νοσοκομεία τις χειρουργικές μάσκες, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα νοσοκομεία σήμερα προμηθεύονται τις χειρουργικές μάσκες σχεδόν προς 1 ευρώ τη μία, από 0,015 ευρώ (1,5 λεπτό) τον περασμένο Νοέμβριο του 2019. Η Ομοσπονδία επικαλείται τιμολόγια και οικονομικές προσφορές που έχουν λάβει νοσοκομεία.

Μάλιστα, ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για να σταματήσει η αισχροκέρδεια με τις μάσκες. Πάντως, σε σχέση με ελλείψεις υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία των Πατρών, η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί, καθώς η 6η Υγειονομική Περιφέρεια προμηθεύτηκε μεγάλη παρτίδα υγειονομικού υλικού (μάσκες κ.α.).

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά από την κυβέρνηση:

- Πρόσληψη 2.000 υπαλλήλων με διαδικασίες- εξπρές.

- Άνοιγμα των 100 κλινών κλειστών ΜΕΘ και δημιουργία ειδικών ΜΕΘ για βαριά περιστατικά κορωνοϊού, ώστε να μην νοσηλεύονται με άλλους ασθενείς.

- Επαρκή μέτρα προστασίας με την προμήθεια του κατάλληλου υγειονομικού υλικού.

- Καλύτερη διαλογή των περιστατικών στην είσοδο των Νοσοκομείων.

- Μέριμνα για τους υγειονομικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και εργάζονται στην πρώτη γραμμή.

- Λειτουργία περισσοτέρων Κέντρων Αναφοράς για εργαστηριακό έλεγχο δειγμάτων καθ’ ότι τα υπάρχοντα κέντρα αναφοράς δεν επαρκούν. Πέρα από τη λειτουργία κέντρου αναφοράς στο Πανεπιστήμιο του Ηρακλείου και στο Ρίο θα πρέπει να λειτουργήσουν και στα άλλα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία με την κατάλληλη υποδομή, αντιδραστήρια και στελέχωση με γιατρούς και παρασκευαστές.

- Λειτουργική ετοιμότητα των Νοσοκομείων που καταργήθηκαν το 2014 (Αγία Βαρβάρα, Αμαλία Φλέμιγκ, Πολυκλινική, Λοιμωδών Θεσσαλονίκης) για να υποδεχτούν περιπτώσεις κορωνοϊού.

- Προληπτικά μέτρα μη μετάδοσης του κορωνοϊού σε συνεργασία με την εκκλησία.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Συνεχείς συσκέψεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Κοροναϊός: Αυτά είναι τα έκτακτα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις