ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα -Καθηγητής ΕΚΠΑ: Υπάρχουν κρούσματα στην Αττική που δεν ξέρουμε πως μολύνθηκαν

Κοροναϊός στην Ελλάδα -Καθηγητής ΕΚΠΑ: Υπάρχουν κρούσματα στην Αττική που δεν ξέρουμε πως μολύνθηκαν

Στην εκτίμηση ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουμε πολλά κρούσματα του νέου κοροναϊού, Covid-19, προχώρησε ο καθηγητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ Νικόλαος Σύψας.

«Ήδη υπάρχουν 2-3 κρούσματα στην Αττική που δεν ξέρουμε πως μολύνθηκαν γιατί ούτε σε ταξίδι πήγανε, ούτε σε επαφή με κάποιο γνωστό κρούσμα ήρθαν, επομένως ο ιός είναι εκεί έξω» ανέφερε ο κ. Σύψας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (09/03) στον ΣΚΑΪ.

«Έχω εγώ ο ίδιος προσωπικά χειριστεί ένα περιστατικό που δεν έχουμε καμιά καλή εξήγηση για το πως έχει βρεθεί αυτός ο άνθρωπος με κοροναϊό», πρόσθεσε.

Όπως μάλιστα εξήγησε ο καθηγητής Ιατρικής το γεγονός αυτό «μας πληροφορεί ότι ο ιός είναι εδώ και ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα έχουμε πολλά κρούσματα».

Αναφορικά με το αν ο ιός COVID-19 μπορεί να μεταδοθεί με την θεία κοινωνία δήλωσε πως «επιστημονικά ο ιός βρίσκεται στο σίελο. Μπορεί να μεταδοθεί από ένα κουτάλι που είναι μολυσμένο με σίελο ο οποίος φέρει τον ιό. Αυτά είναι τα επιστημονικά δεδομένα και γι’ αυτό ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Ελέγχου Νοσημάτων έχει δώσει οδηγία που είναι αναρτημένη να μην χρησιμοποιείτε τα ίδια σκεύη κουτάλια και πιρούνια με ίδιους ασθενείς. Από εκεί και πέρα η Εκκλησία και ο κάθε πιστός θα κάνει αυτό που νομίζει. Δεν θα παρέμβω σε θέματα Πίστης και Λειτουργίας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σχολεία-Κοροναϊός: Αυτές οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες (ΛΙΣΤΑ)