ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Αλλάζουν οι εφημερίες των νοσοκομείων - Κέντρα Υγείας για υποδοχή κρουσμάτων

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Αλλάζουν οι εφημερίες των νοσοκομείων - Κέντρα Υγείας για υποδοχή κρουσμάτων
INTIME NEWS

Ολόκληρα νοσοκομεία, κρεβάτια σε πτέρυγες και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν δεσμευθεί αποκλειστικά για τη νοσηλεία κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, 2.156 κλίνες είναι διαθέσιμες για τη νοσηλεία ήπιων και μέτριων περιστατικών του COVID-19. Για τα σοβαρά περιστατικά, οι διαθέσιμες κλίνες Εντατικής είναι 180. Πρόκειται για ήδη λειτουργούσε Μονάδες, όμως γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν και κλειστά κρεβάτια, πρόσθεσε ο κ. Κοντοζαμάνης, την Παρασκευή (20/03/2020).

Με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το νοσοκομείο «Σωτηρία», η «Παμμακάριστος» και το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», θα νοσηλεύουν αποκλειστικά ασθενείς με λοίμωξη από το νέο κορονοϊο.

Αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξει άμεσα το σύστημα εφημέρευσης των νοσοκομείων της Αττικής. Αλλαγές θα γίνουν και στις εφημερίες των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Επιπλέον, έξι Κέντρα Υγείας στην Αττική θα υποδέχονται ύποπτα κρούσματα κορονοϊού σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Ως προς τους νεφροπαθείς, τέλος, ο καθηγητής Λοιμωξολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, δήλωσε ότι έχει καταρτιστεί σχέδιο από ειδική επιστημονική ομάδα. Προτεραιότητα είναι οι προγραμματισμένες αιμοκαθάρσεις να μεταφερθούν σε νοσοκομεία που δεν νοσηλεύουν περιστατικά του νέου κορονοϊού.

Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Τρεις νεκροί καταγράφηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Σημείωσε ότι οι δύο νεκροί είναι στην Αθήνα και ο ένας στην Κοζάνη. Και οι τρεις ήταν άνδρες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 9.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 31, την Παρασκευή (20/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 495.

Τα 84 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 90 ασθενείς, εκ των οποίων οι είναι 20 διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος της ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 72 έτη. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 7.200 εργαστηριακά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως σε δύο εβδομάδες θα έχουμε ακριβή εικόνα της επιδημίας, ενώ απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες να σταματήσουν τα ταξίδια στην επαρχία.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Κλειστές εκτάκτως το Σάββατο οι λαϊκές αγορές

Κορονοϊός στην Ελλάδα: ΕΟΠΥΥ - Επεκτείνεται η παράδοση φαρμάκων υψηλού κόστους με ραντεβού

Κορονοϊός: Κλείνουν Πεδίον του Άρεως, Αττικό Άλσος, πρόσβαση στον Υμηττό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις