ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Τα 30 υπάρχοντα φάρμακα που δίνουν ελπίδα για την «εξουδετέρωση» του ιού

Κορονοϊός: Τα 30 υπάρχοντα φάρμακα που δίνουν ελπίδα για την «εξουδετέρωση» του ιού
Associated Press

Ένα σημαντικό βήμα προς την εύρεση θεραπείας για τον κοκορονοϊό φαίνεται να έχουν κάνει επιστήμονες από το San Diego, καθώς υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ότι τριάντα ήδη υπάρχοντα φάρμακα μπορούν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του φονικού ιού.

Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην εν λόγω μελέτη εξέτασαν περισσότερα από 12.000 σχήματα θεραπειών που είτε είναι εγκεκριμένες από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA), είτε βρίσκονται σε κλινική δοκιμή. Ανάμεσα στα σχήματα αυτών των θεραπειών εντοπίστηκαν 30 φάρμακα τα οποία «μπλοκάρουν» τον πολλαπλασιασμό του SARS-CoV-2 στον οργανισμό του ασθενή.

Όπως εξηγεί ο διευθυντής Ανοσολογίας και Παθογένεσης στο Ινστιτούτο Sanford Burnham Prebys Sumit Chanda, η ανακάλυψη αυτών των 30 φαρμάκων μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό μίας θεραπείας για τον νέο κορονοϊό.

Κάποιες από αυτές τις δραστικές ουσίες έχουν χρησιμοποιηθεί κατά της νόσου Chron, του λεμφώματος, για τον έλεγχο της αρτηριακής υπέρτασης και σε ανθελονοσιακά φάρμακα.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

«Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα» λέει ο Sumit Chanda και εξηγεί ότι οι προτεινόμενες θεραπείες θα πρέπει πρώτα να περάσουν όλους τους απαραίτητους κλινικούς ελέγχους πριν διατεθούν σε ασθενείς. Ο διευθυντής Ανοσολογίας και Παθογένεσης στο Ινστιτούτο Sanford Burnham Prebys επισημαίνει ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι υπομονετικός και να μην δοκιμάσει αυτές τις δραστικές ουσίες, χωρίς να υπάρχουν ασφαλή κλινικά αποτελέσματα.

Η θεραπεία της νόσου, όπως εκτιμά ο Sumit Chanda, θα περιλαμβάνει ένα κοκτέιλ φαρμάκων και, σύμφωνα με την μελέτη, πολλά είναι αυτά που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Πώς και πότε θα λήξει η καραντίνα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Προσοχή! Μέχρι πότε ισχύουν τα έκτακτα μέτρα και τα τσουχτερά πρόστιμα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 121 θάνατοι στην Ελλάδα - 156 νέα κρούσματα - 2.401 στο σύνολο

Σχετικές ειδήσεις