ΥΓΕΙΑ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Πρέπει να συνεχιστεί η ορθή χρήση μάσκας

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Πρέπει να συνεχιστεί η ορθή χρήση μάσκας
ASSOCIATED PRESS

Με αφορμή τη συζήτηση για τη χρήση διπλής μάσκας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) υπενθυμίζει ότι η μάσκα αποτελεί ένα από τα βασικότερα «όπλα» που διαθέτουμε, για να καταπολεμήσουμε τη διασπορά του κορονοϊού.

Επισημαίνει δε, την αναγκαιότητα να συνεχισθεί η ορθή χρήση μάσκας από όλους τους πολίτες, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα άμεσα.

Η μάσκα θα πρέπει να τοποθετείται σωστά ώστε να έχει καλή εφαρμογή (σ.σ. εκεί αποσκοπεί και η πιθανή εισήγηση για χρήση διπλής μάσκας, χειρουργικής και υφασμάτινης) και να προστατεύει από μία πιθανή λοίμωξη από τον ιό, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις επίσημες αρχές.

Παράλληλα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) υπογραμμίζει ότι στην περίοδο που διανύουμε υπάρχει αντίστοιχη αναγκαιότητα για άντληση πληροφοριών σχετικά με τον εμβολιασμό αποκλειστικά από τις υπεύθυνες πηγές ή σε ατομικό επίπεδο από τον ιατρό που παρακολουθεί έναν ασθενή.

Τέλος, ο ΠΙΣ τονίζει για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ότι θα πρέπει να απομονωθούν οι όποιες ανεύθυνες συμβουλές δίνονται από άτομα που δεν σχετίζονται με την ιατρική επιστήμη, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο ειδικό πρόβλημα υγείας μπορούν να απευθυνθούν για οδηγίες στον ιατρό τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πασχάλης Τσαρούχας στον εισαγγελέα - Καταγγελία σοκ για πασίγνωστο ηθοποιό