ΥΓΕΙΑ

Επαναλειτουργεί η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

Επαναλειτουργεί η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών
Υπ.Υγ.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για την επαναλειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, η οποία παρέμενε κλειστή από το 2017.

«Οι πιο σημαντικές στιγμές για έναν πολιτικό είναι οι στιγμές που μπορεί να αποδεικνύεται ότι είναι αξιόπιστος. Κι εγώ σήμερα μπορώ να κοιτάω τους συμπολίτες μας στα μάτια και να τους λέω ότι κράτησα το λόγο μου» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα το ΠΝ Πατρών και περιηγήθηκε στους χώρους της Κλινικής, η οποία διαθέτει 20 κλίνες και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 2 κλινών, με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό για την υποστήριξη των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, ενώ είναι πλήρως στελεχωμένη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Εκεί συνάντησε και τον πρώτο ασθενή που έχει προγραμματιστεί να χειρουργηθεί, ο οποίος τον ευχαρίστησε προσωπικά. Κατά την τελετή εγκαινίων, την κορδέλα έκοψε η Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής, σε μια συμβολική κίνηση τιμής και αναγνώρισης του έργου των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ιατρικού Συλλόγου της περιοχής, της Υγειονομικής Περιφέρειας, των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου.

«Μετά από αυτούς τους μήνες προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επαναλειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο. Κύριε Καθηγητά, κύριε Χαροκόπε, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που αποδεχθήκατε μέσω του Πανεπιστημίου τη θέση και έτσι στελεχώσαμε και οργανώσαμε άρτια την Κλινική. Στο πρόσωπό σας ευχαριστώ όλους τους εργαζομένους, τους συναδέλφους ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό της Κλινικής, αλλά και όλους τους εργαζομένους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Είναι σημαντικό, κομβικό να υπηρετούμε τους συμπολίτες μας και να το κάνουμε με επαγγελματισμό, με αυταπάρνηση και με αίσθηση του καθήκοντος. Χαίρομαι πάρα πολύ που συμβάλλουμε σήμερα στην περαιτέρω αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. δια μέσου της Κλινικής και του Νοσοκομείου. Εύχομαι και ευελπιστώ να μπορέσουμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, γιατί αυτό είναι το καθήκον και το λειτούργημα όλων.

Θέλω να πω για μία ακόμη φορά ότι στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στο Νομό Αχαΐας, όπως και σε όλη τη χώρα, να προστατευτούμε από την Covid, πρέπει να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Παροτρύνω ξανά όλους να εμβολιαστούν. Έχουμε φτάσει σε πολύ μεγάλο αριθμό πλέον εμβολιασμών, 790.000 εμβολιασμούς στη χώρα, και προχωρούμε ακάθεκτοι.

Ο συνδυασμός των μέτρων ατομικής προστασίας και του εμβολιασμού θα οδηγήσει σε αποσυμπίεση το Εθνικό Σύστημα Υγείας και σε προφύλαξη των συμπολιτών μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια. Εύχομαι και ελπίζω να δοθεί η ευκαιρία οι περιπτώσεις αυτές των συμπολιτών μας που θα βρεθούν σε ανάγκη, εμείς να τους εξυπηρετήσουμε. Γιατί η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι η υπέρτατη αξία και το μεγαλύτερο αγαθό».

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Διευθυντής της Κλινικής, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Νίκος Χαροκόπος, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Δημήτρης Μπάκος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης χαρακτήρισε μεγάλη στιγμή για την πόλη της Πάτρας και τη Δυτική Ελλάδα, την επαναλειτουργία της Κλινικής και ευχαρίστησε προσωπικά τον Βασίλη Κικίλια γιατί «όχι μόνο ενστερνίστηκε την ανάγκη που υπήρχε, αλλά και γιατί ανέλαβε σαν προσωπικό στοίχημα την επαναλειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής και το έκανε πράξη».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Κλινικής Νίκος Χαροκόπος, ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και τόνισε ότι η επαναλειτουργία της Κλινικής γίνεται εν μέσω πανδημίας. «Είναι ένα ευρωπαϊκό στοίχημα να μην γίνει μονοθεματική η Δημόσια Υγεία. Και η δημιουργία της νέας Κλινικής το αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο» δήλωσε ο κ. Χαροκόπος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι πιλότοι: «Ουρλιαχτά» μέσα στο κοκ πιτ - Να ποιοι ρίχνουν θερμοβολίδες για να ξεφύγουν