ΥΓΕΙΑ

Στο «παρά ένα» της επίταξης: Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο ΙΣΑ - Μόλις 61 ιατροί έχουν ανταποκριθεί

Στο «παρά ένα» της επίταξης: Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο ΙΣΑ - Μόλις 61 ιατροί έχουν ανταποκριθεί

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση και ομοψυχία στη μάχη ενάντια στην πανδημία», αναφέρει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Έκτακτη σύσκεψη σε μία προσπάθεια συσπείρωσης του ιατρικού κόσμου ενάντια στην πανδημία συγκαλεί ο ΙΣΑ, με τον πρόεδρό του, Γιώργο Πατούλη, να απευθύνει κάλεσμα προς τους συναδέλφους του, «με ενότητα και ομοψυχία» να δώσουν «τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα».

Πιο συγκεκριμένα, συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, στις 10π.μ. το πρωί της Δευτέρας, με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μέχρι αυτή την ώρα 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Πατούλης, αναφέρει ότι τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ τίθενται σύσσωμα στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για να συνδράμουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες, κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία.

Με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα», τονίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

«Δεν μπορώ να φανταστώ συνάδελφο, που να μην θέλει να βοηθήσει»

Υπενθυμίζεται, πως την περασμένη Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους ιδιώτες ιατρούς, να συνδράμουν το Σύστημα Υγείας, τονίζοντας μάλιστα, πως εάν μέσα στις επόμενες 48 ώρες δεν ανταποκρίνονταν 200 συνάδελφοί του, θα προχωρούσε σε εισήγηση προς τον πρωθυπουργό, για επίταξή τους.

Το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός απηύθυνε νέο κάλεσμα - μήνυμα προς τους ιδιώτες ιατρούς. «Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό, που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη», δήλωσε μετά την επίσκεψη του στο Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς».

«Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, Διοικητές, νοσηλευτές και γιατροί δίνουν μια τεράστια μάχη. Χθες, στην Αττική έγιναν 172 εισαγωγές περιστατικών COVID. Θα δούμε πώς θα βγει η σημερινή εφημερία», συνέχισε στη δήλωση του ο υπουργός Υγείας και ευχαρίστησε όλους για τις συγκλονιστικές, όπως είπε, προσπάθειες τις οποίες κάνουν και πρόσθεσε ότι στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς.

«Τους ευχαριστώ όλους: τους ιατρούς και νοσηλευτές του Ε.Σ.Υ., των στρατιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτικών θεραπευτηρίων που είναι όλοι σε αυτή τη μάχη. Είναι πλέον ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που τους περιλαμβάνει όλους. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα και απ' όλους. Αυτή τη μάχη θα τη δίνουμε καθημερινά, θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, στις εφημερίες. Θέλω να την κερδίσουν γιατί το αξίζουν οι συμπολίτες μας που έχουν προσπαθήσει πολύ για περισσότερο από έναν χρόνο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Θολώνει» η 29η Μαρτίου για το λιανεμπόριο - Αγωνία για την εστίαση, σχολεία