ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Τι ισχύει για όσους δεν θέλουν να το κάνουν τώρα - «Ποινή» 30 ημερών

Εμβολιαστικό κέντρο
INTIME

Διευκρινίσεις όσον αφορά όσους δεν θέλουν να κάνουν τώρα το εμβόλιο κορονοϊού έδωσε το υπουργείο Ψηψιακής Διακυβέρνησης – Σε ποιους μπαίνει «ποινή» 30 ημερών

Σε νέες διευκρινίσεις για το εμβόλιο και ειδικά για το τι συμβαίνει σε περίπτωση που κάποιος δεν θέλει να κάνει τώρα τον εμβολιασμό του ή τον χάσει έδωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μέχρι πότε μπορεί κάποιος να αλλάξει το ραντεβού του;

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διευκρίνισε ότι υπάρχει δυνατότητα να αλλάξει κάποιος το ραντεβού που ήδη έχει κλείσει.

Έως και τρεις μέρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού μπορεί να μπει στην πλατφόρμα και επιλέξει αλλαγή του ραντεβού του.

Μπορεί να επιλέξει ακόμα και άλλο ταχυδρομικό κώδικα και άλλη ημερομηνία για την διευκόλυνσή του. Υπάρχει δυνατότητα δηλαδή να διαλέξει κανείς ακόμα και άλλη πόλη.

Αν κάποιος για παράδειγμα επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο του στην περιοχή των διακοπών του είναι πράγματι εφικτό να επιλέξει κανείς να κάνει το εμβόλιό του όπου επιθυμεί.

Σε κάθε περίπτωση πρωταρχικό ρόλο παίζει η διαθεσιμότητα των δόσεων στο κάθε κέντρο υγείας.

Οπότε αν δεν βρεθεί διαθέσιμο ραντεβού στην περιοχή που επιθυμεί κάποιος, αυτό οφείλεται στις δόσεις που διαθέτει το κάθε κέντρο Υγείας ή νοσοκομείο.

Αν χάσω το ραντεβού μου;

Στην περίπτωση που κάποιος δεν εμφανιστεί καν στο ραντεβού που έχει προγραμματίσει, υπάρχει ένα «πέναλτι» 30 ημερών για τον εκ νέου προγραμματισμό.

Μετά το πέρας των 30 ημερών υπάρχει η δυνατότητα να κλείσει κανείς εκ νέου το ραντεβού του με την ίδια ακριβώς διαδικασία.

Το χρονοδιάγραμμα

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 ετών και από τη Μεγάλη Τετάρτη είναι διαθέσιμα ραντεβού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44 θα γίνει την Μεγάλη Πέμπτη στις 29 Απριλίου, και παλι για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 45-49 ετών. Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα έχει διαθέσιμα ραντεβού με όλα τα εμβόλια, με βάση τη σειρά προτεραιότητας που έχει ορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένα βήμα από την κατάργηση του SMS στο 13033 – Κρίσιμη συνεδρίαση στο υπουργείο Υγείας

Ρoή Ειδήσεων