ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Οι πιο συχνές παρενέργειες - Τα συμπτώματα για θρόμβωση

Εμβολιασμός
Intime News

Στις παρενέργειες από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, υποστηρίζοντας πως το θετικό είναι ότι υπάρχει μια διαφάνεια και ευαισθητοποίηση.

Σημείωσε μάλιστα ότι είναι σαν να περνάει κάποιος μια απλή ίωση, κάνοντας λόγο για πόνο στο χέρι, πυρετό, κεφαλαλγία και ατονία, ωστόσο «ίσως υπάρχει ένας φόβος παραπανίσιος για τα συμπτώματα αυτά».

Επισήμανε ότι είναι λάθος αρκετοί άνθρωποι να ακυρώνουν τη β’ δόση του εμβολιασμού έχοντας την εμπειρία των παρενεργειών της α’ δόσης, οι οποίες όπως είπε είναι αναμενόμενες.

Όσον αφορά στις θρομβώσεις, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε να βάζουμε μπροστά ότι είναι εξαιρετικά σπάνιες, ενώ τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους πολίτες είναι η επίμονη κεφαλγία, ο πόνος στον θώρακα ή στα άκρα, τα προβλήματα στην όραση, αλλά και η εμφάνιση μικρών αιμορραγικών στιγμάτων.

«Ευτυχώς υπάρχει πλέον η γνώση και η δυνατότητα της θεραπευτικής παρέμβασης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι επίσημα υπάρχει μόνο ένα περιστατικό θρόμβωσης, το οποίο έχει μεταφερθεί και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Τα υπόλοιπα, όπως επισήμανε, «βγαίνουν πρώτα στα κανάλια» και μετά συμπληρώνεται η κίτρινη κάρτα προς τον ΕΟΦ.

Η κυρία Θεοδωρίδου συμπλήρωσε ότι υπάρχει δυστοκία και καθυστερήσεις από τα νοσοκομεία να συμπληρώσουν την κίτρινη κάρτα και να την αποστείλουν στον ΕΟΦ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ σε σχολείο της Αττικής: Συνελήφθη δάσκαλος για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών