ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Ούτε φυσιολογικοί τοκετοί στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας λόγω ελλείψεων προσωπικού

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
INTIME NEWS

Σε απαξίωση βρίσκεται το νοσοκομείο Κυπαρισσίας, δημιουργώντας μια κατάσταση πολύ επικίνδυνη για τους 50.000 μόνιμους κατοίκους της περιοχής και τους χιλιάδες παραθεριστές, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, λόγω ελλείψεων γιατρών όπως παιδιάτρων και αναισθησιολόγων, δεν μπορούν να γίνουν στο νοσοκομείο διασωληνώσεις, ούτε φυσιολογικοί τοκετοί, ενώ 25 νεφροπαθείς βρίσκονται σε αναμονή για αιμοκάθαρση. «Κινδυνεύει η ζωή ασθενών και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός» προειδοποιεί.

«Προσελήφθη ακτινολόγος ιατρός και μετακινήθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Υπηρετεί μόνο ένας ακτινολόγος ιατρός ο οποίος το μήνα Ιούνιο καλύπτει με εφημερίες μόνο 8 ημέρες το Νοσοκομείο. Τι θα γίνει τις άλλες 22 ημέρες εάν χρειασθεί διάγνωση σε έκτακτο περιστατικό ή νοσηλευόμενο ασθενή; Υπηρετούν δύο παιδίατροι οι οποίοι μετακινούνται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας το καλύπτουν μόνο 8 ημέρες το μήνα και αυτές με εφημερίες ετοιμότητας ή μικτές έως 9 το βράδυ. Η κλινική δεν μπορεί να νοσηλεύσει παιδάκια και είναι άδεια. Αναισθησιολόγος υπηρετεί ένας. Καλύπτει 10 ημέρες το μήνα το Νοσοκομείο. Εάν χρειασθεί έκτακτο περιστατικό, διασωλήνωση ή χειρουργείο αδυνατεί να αντιμετωπισθεί. Λόγω έλλειψης παιδιάτρων και αναισθησιολόγων δεν γίνονται ούτε φυσιολογικοί τοκετοί στο νοσοκομείο, παρ’ ότι υπάρχει γυναικολόγος. Η παθολογική κλινική 10 ημέρες το μήνα δεν καλύπτεται από παθολόγο ειδικευμένο. Υπηρετούν μόνο δύο. Τα Επείγοντα καλύπτονται με αγροτικούς ιατρούς. Στη μονάδα τεχνητού νεφρού υπηρετεί ένας γιατρός με αποτέλεσμα να λειτουργεί τρείς ημέρες την εβδομάδα. Τις εφημερίες καλύπτει και ένας γενικός ιατρός. Υπάρχουν 25 νεφροπαθείς στην αναμονή για αιμοκάθαρση. Υπάρχει μόνο ένας καρδιολόγος και καλύπτει το νοσοκομείο 10 ημέρες το μήνα. Τις υπόλοιπες 20 ημέρες το μήνα κινδυνεύουν τα έκτακτα σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι το επικουρικό προσωπικό είναι απλήρωτο εδώ και τρεις μήνες. Το Σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για όλα τα παραπάνω προβλήματα και προχωρά σε ενημέρωση των αρμόδιων φορέων, τοπικών και κεντρικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Σε σοκ η μητέρα της Καρολάιν - «Αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της»