ΥΓΕΙΑ

Μέσα στον Ιούλιο ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατ΄οίκον

Εμβολιασμός κατ' οίκον
AP

Όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί ηλικιωμένων και ατόμων με υποκείμενα νοσήματα που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται να ψηφιστούν οι κανονιστικές διατάξεις στη Βουλή και, με την έκδοση του σχετικού Φ.Ε.Κ., θα υπάρξει κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ο εμβολιασμός θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και θα υπάρχει συγκεκριμένη αμοιβή για τον γιατρό από την Πολιτεία για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον, η οποία θα καλύπτεται από το ελληνικό δημόσιο.

Οι κατηγορίες των εμβολιασμένων θα είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr δύο:

  • Οι πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν και θα πρέπει ο γιατρός να μεταβεί στο σπίτι και
  • Οι πολίτες που μπορούν να μεταβούν στο πλησιέστερο ιδιωτικό ιατρείο και να εμβολιαστούν από τον προσωπικό τους γιατρό. Και στις δυο περιπτώσεις δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους αφού οι γιατροί θα πληρωθούν ανά περίπτωση από το κράτος.

Θυμίζω ότι τον περασμένο μήνα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε τηλεοπτική συνέντευξή του ανέφερε ότι οι κατ’ οίκον επισκέψεις για εμβολιασμούς θα αφορούν και ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι «θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν για τον λόγο αυτό εμβόλια», και πρόσθεσε ότι δεν θα αργήσει να ξεκινήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η ώρα έφτασε και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με ταχύτατους ρυθμούς εντός του Ιουλίου. Η βασική ιδέα είναι να δημιουργηθεί μία «δεξαμενή» ιδιωτών γιατρών έναντι της COVID-19, που κατόπιν σχετικής πρόσκλησης θα κληθούν να δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ομάδες εμβολιασμού κατ’ οίκον. Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να υπάρξει κάλεσμα του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια να συμμετάσχουν οι ιδιώτες γιατροί σε αυτή την πρωτοβουλία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν - «Ξεριζώθηκε η καρδιά μου, θα έσπαγα το κεφάλι του Μπάμπη»