ΥΓΕΙΑ

Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού: 5η Επιστημονική Συνάντηση στην Καλαμάτα

Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού: 5η Επιστημονική Συνάντηση στην Καλαμάτα

Όλα τα νεότερα δεδομένα και οι σύγχρονες θεραπείες για τον σακχαρώδη διαβήτη, την παχυσαρκία, την υπέρταση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το αναπνευστικό, τις λοιμώξεις, την ανοσοανεπάρκεια, αλλά και οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τη νόσο covid-19, θα τεθούν επί τάπητος στην 5η Επιστημονική Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Το ιατρικό forum, που οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού, θα τιμήσουν με την παρουσία τους διακεκριμένοι καθηγητές και επιστήμονες της Ιατρικής. Εμπνευστής του συνεδρίου και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ και Πρόεδρος Δ.Σ Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙΣ».

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν είναι: «σακχαρώδης διαβήτης και κατάθλιψη, νεότερα δεδομένα», «φαρμακευτική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας», «παχυσαρκία και καρκίνος», «σύγχρονος τρόπος ζωής και επιπτώσεις στην υγεία», «ενημέρωση για την κατάσταση της πανδημίας SARS-CoV-2 στην Ελλάδα», «ανοσοτροποποιητικές θεραπείες στη νόσο Covid-19», «Post-Covid Syndrome, μια αναδυόμενη κλινική οντότητα μετά την πανδημία», «νεότερες εξελίξεις στη χειρουργική αντιμετώπιση του μαστού», «το αύριο των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα», «εξελίξεις στην καρδιακή ανεπάρκεια», «η νανοτεχνολογία στην ιατρική πράξη», «σύγχρονη αντιμετώπιση πολυτραυματία» κ.α.

Κατά τη διάρκεια της 3μερης επιστημονικής συνάντησης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, όπως η λειτουργία ιατρείου «Διαβητικού Ποδιού» και ιατρείου
«Μαστού» και «Γονιμότητας», τα οποία θα μπορεί να επισκεφθεί το κοινό δωρεάν.

Εναρκτήρια ομιλία στην 5η πανελλήνια επιστημονική συνάντηση θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Την τελετή έναρξης θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Χρονά.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί υβριδικά, τόσο με τη φυσική συμμετοχή συνέδρων, όσο και διαδικτυακά. Για την παρακολούθηση χρειάζεται εγγραφή εδώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογικές δηλώσεις: Τέλος χρόνου για την υποβολή τους

GNTM 4: Η 19χρονη που «τρέλανε» τους κριτές (video)

Ελένη Μενεγάκη: Αιφνιδίασε τους πάντες-«Μην τρομοκρατείστε! Έχω ψυχολογικά, αν δεν είμαι ελεύθερη»