ΥΓΕΙΑ

Χάπι Pfizer - Μπουρλά: Αποτελεσματικό και για τη μετάλλαξη Όμικρον

Χάπι Pfizer - Μπουρλά: Αποτελεσματικό και για τη μετάλλαξη Όμικρον
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το φάρμακο Paxlovid, κατά της Covid 19, δεν θα επηρεαστεί απο την νέα μετάλλαξη
AP

H φαρμακοβιομηχανία Pfizer θα γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer προσδοκά να παράγει 80 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού της αντιιικού φαρμάκου της κατά της Covid-19, περισσότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της των 50 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Άλμπερτ Μπουρλά σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Pfizer ανακοίνωσε ότι ήλπιζε να παρασκευάσει 180.000 δόσεις έως το τέλος του έτους και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του επόμενου έτους, από τις οποίες 21 εκατομμύρια κατά το πρώτο μισό του 2022.

«Μπορούμε αμέσως τώρα να δεσμευτούμε για 80 εκατομμύρια δόσεις... χάρη στη μονάδα παραγωγής μας», δήλωσε ο Μπουρλά. Ο Μπουρλά είπε επίσης ότι είναι πεπεισμένος πως το φάρμακο, που έχει την εμπορική ονομασία Paxlovid, δεν θα επηρεαστεί από την μετάλλαξη Όμικρον.

Πρόσθεσε ότι η φαρμακοβιομηχανία θα γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα μετάλλαξη μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες. Η Pfizer υπέβαλε αίτηση για κατεπείγουσα έγκριση του Paxlovid την περασμένη εβδομάδα μετά την αναφορά στοιχείων που δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό κατά 89% στην πρόληψη νοσηλειών ή θανάτων στα άτομα υψηλού κινδύνου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στη ΜΕΘ η 38χρονη κόρη πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Δέσποινα Βανδή: Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Βασίλη Μπισμπίκη – Η αντίδραση του ηθοποιού (vid)

Κρούσματα σήμερα: 6.677 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 104 θάνατοι και 657 διασωληνωμένοι