ΥΓΕΙΑ

Μετάλλαξη Όμικρον: Εκτιμήσεις για 99% λιγότερους θανάτους συγκριτικά με τη μετάλλαξη Δέλτα

Μετάλλαξη Όμικρον
Αισιόδοξες προβλέψεις για το τέλος της πανδημίας.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Μετάλλαξη Όμικρον: Μια ακόμα αισιόδοξη έρευνα για το μέλλον της πανδημίας, βασισμένη στα στοιχεία που προκύπτουν από τη νέα παραλλαγή.

Την αρχή του τέλους της πανδημίας βλέπουν στην εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες. Το τελευταίο θετικό νέο έρχεται από τους ερευνητές του Washington University, οι οποίοι μελετώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η νέα παραλλαγή μπορεί να προκαλέσει ως και 99% λιγότερους θανάτους συγκριτικά με το «επιθετικό» στέλεχος της Δέλτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά τον αυξημένο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία, οι διασωληνώσεις σε όλο τον κόσμο κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα κι αυτό δίνει λαβή στους ειδικούς να υπογραμμίσουν πως η συγκεκριμένη μετάλλαξη πιθανό να έχει μικρότερες συνέπειες ακόμα και από τη γρίπη.

Επιστήμονες εκτιμούν πως η σαρωτική εξάπλωση της Όμικρον σε συνδυασμό με την ευρεία διανομή των εμβολίων, θα ευνοήσει την ταχύτερη δημιουργίας ενός τείχους ανοσίας, ικανού να βάλει τέλος στην πανδημία του κορονοϊού…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Τα νοσοκομεία αντέχουν μια εβδομάδα ακόμα υπό αυτές τις συνθήκες

Άρτα: Διπλή ελπίδα μέσα στην τραγωδία - Ξύπνησε ο 16χρονος Γιάννης, γέννησε η μητέρα του

Γαλλία: Ένας 38χρονος έκοψε το κεφάλι και τα γεννητικά όργανα ενός άνδρα και τα πήγε στην αστυνομία