ΥΓΕΙΑ

Θεοδωρίδου στο Newsbomb.gr: Ο κορονοϊός μπορεί να δώσει νέες μεταλλάξεις, αλλά χρειάζεται αισιοδοξία

Μαρία Θεοδωρίδου
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.
INTIME / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, σε ερώτηση του Newsbomb.gr ανέφερε πως είναι θετικό να υπάρχει αισιοδοξία για αποδυνάμωση της πανδημίας του κορονοϊού, υπογράμμισε, όμως, πως δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

Τη στιγμή που εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας αναφέρουν ότι η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να οδηγήσει σε μια αποδυνάμωση του κορονοϊού και να αρχίσει να φαίνεται το τέλος της πανδημίας, οι επικεφαλής των Pfizer και Moderna κάνουν λόγο για την ανάγκη της τέταρτης δόσης στο σύνολο του πληθυσμού καθώς υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης νέων μεταλλάξεων. Δυο απόψεις αντικρουόμενες που προκαλούν σύγχυση στους πολίτες και για τις οποίες το Newsbomb.gr απηύθυνε σχετική ερώτηση στην πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, κ. Μαρία Θεοδωρίδου, για το πώς είναι δυνατό να ισχύουν ταυτόχρονα.

«Η αισιοδοξία είναι καλή και πρέπει να την έχουμε, αλλά να μην μας παρασύρει. Πρέπει να μελετάμε και να ετοιμαζόμαστε για άλλες προοπτικές. Η Όμικρον με την ταχύτητα μετάδοσης που έχει μπορεί να φέρει ανοσία σε ένα ποσοστό του πληθυσμού, αλλά όχι ικανή για τη δημιουργία της ανοσίας της αγέλης», ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου και πρόσθεσε:

«Ένας ιός που έχει δώσει τότες παραλλαγές σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να μας δώσει και στη συνέχεια. Επομένως οι εταιρίες που ετοιμάζουν το δικό τους εμβόλιο με μια ίσως διαφορετική σύνθεση έχουν κατά νου την πιθανότητα να υπάρξει διαφορετική εξέλιξη από αυτή της εξασθένισης του ιού στο περιβάλλον».

«Και η μια θέση, αυτή της αισιοδοξίας, χρειάζεται και η δεύτερη χρειάζεται. Είναι ένας καλός συνδυασμός. Τα χρονοδιαγράμματα για τον εμβολιασμό, χωρίς ακριβή επιδημιολογικά δεδομένα και στοιχεία, είναι πρόωρα. Είναι ασκήσεις επί χάρτου», ανέφερε κλείνοντας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η κατανομή των 27.766 νέων λοιμώξεων - 9.971 στην Αττική και 2.471 στη Θεσσαλονίκη

Σχολεία: Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών -Τι συζητήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας

Survivor: Ο σύντροφος της Μυριέλλας απαντά για τα φιλιά και το ειδύλλιο με τον Κατσαούνη