ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Όμικρον 2: Τα χαρακτηριστικά της υποπαραλλαγής - Πού έχει εντοπιστεί

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Όμικρον 2: Τα χαρακτηριστικά της υποπαραλλαγής
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης απάντησε στις ανησυχίες για την υποπαραλλαγή της Όμικρον
Intime News

Για την υποπαραλλαγή της Όμικρον ή μετάλλαξη Όμικρον 2 μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση των συντακτών για τον κορονοϊό.

Όπως, είπε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης από την αρχή του Δεκεμβρίου έχει αναφερθεί ότι η Όμικρον έχει δύο κλάδους. Ο ένας από τους δύο κλάδους ονομάζεται και Stealth (κρυφός κλάδος) διότι έχει μία μετάλλαξη στη θέση 67 που τον κάνει μη ανιχνεύσιμο από την κλασσική μέθοδο που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση του.

Φαίνεται ότι στη Νορβηγία έχει επεκταθεί ίσως και σε κάποιες άλλες χώρες. Κατά πόσο αυτό σημαίνει ότι είναι πιο μεταδοτικό δεν είναι ακόμα γνωστό, εξήγησε ο καθηγητής, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές από άλλες χώρες. Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει καταγραφή της υποπαραλλαγής και δεν φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ του ενός κλάδου και του άλλου όσον αφορά, ας πούμε, την νοσηρότητα ή την μεταδοτικότητα, ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Το κύμα της Όμικρον έχει μπει σε τροχιά συρρίκνωσης

Το κύμα της Όμικρον στην Ελλάδα έχει μπει σε μια τροχιά συρρίκνωσης, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο κ. Μαγιορκίνης.

Ωστόσο είπε ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια κατά πόσο η συρρίκνωση της διασποράς θα συνεχιστεί. Με βάση και την προηγούμενη εμπειρία αναμένουμε είπε να σταθεροποιηθεί σε ένα επίπεδο, το οποίο πιθανώς θα είναι και υψηλότερο από την Δέλτα, όσον αφορά τα κρούσματα που καταγράφονται σε καθημερινή βάση. Προσέθεσε όμως ότι αναμένεται μία κάμψη της πίεσης στο ΕΣΥ ως αποτέλεσμα της επέκτασης του εμβολιασμού.

Σημαντική βελτίωση έδειξε την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός διαγνώσεων στην επικράτεια, της τάξης του 31%, ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης. Ο αριθμός όμως των θανάτων έδειξε επιδείνωση της τάξης του 24%. Υψηλή παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ, με μικρή υποχώρηση και αποσυμπίεση και σταθεροποίηση στους σκληρούς δείκτες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη - Κατέληξε βρέφος δύο μηνών

Ρολόι της Αποκάλυψης: Στα 100 δευτερόλεπτα από τα μεσάνυχτα

Καιρός - Αρναούτογλου: Σασπένς τη Δευτέρα – Τα 2 σενάρια και η πιθανότητα για χιόνια στην Αττική