ΥΓΕΙΑ

Νέο σύστημα παροχής οξυγόνου στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω με δωρεά της ΒΙΑΝΕΞ

Νοσοκομείο Κω
Το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω «Ιπποκράτειον»

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, πραγματοποιούνται την Πέμπτη (03/03/2022), τα εγκαίνια του νέου συστήματος παροχής οξυγόνου που απέκτησε το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω «Ιπποκράτειον», με δωρεά του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ.

Το νοσοκομείο της Κω διέθετε ήδη μία γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου, η οποία όμως δεν επαρκούσε για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση σε παροχή οξυγόνου για τους νοσηλευόμενους, ειδικά κατά την έξαρση των κρουσμάτων της covid-19. Συχνά το νοσοκομείο αντιμετώπιζε πρόβλημα, καθώς η μεταφορά φιαλών οξυγόνου με πλωτά μέσα κατά τους χειμερινούς μήνες είναι δύσκολη.

Μετά από σχετικό αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου και σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ προχώρησε στην προσφορά μιας ισχυρής γεννήτριας παραγωγής οξυγόνου με δυνατότητα και αναγόμωσης φιαλών.

Η νέα γεννήτρια αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις παροχές υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου της Κω, για την ασφαλή κάλυψη των κλινικών του και της πτέρυγας Covid-19 που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην τελετή των εγκαινίων, θα παρευρεθούν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, καθώς και ο πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο Υπουργός και η Αναπληρώτρια Υπουργός θα πραγματοποιήσουν, επίσης, συνάντηση εργασίας με τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό, τους διοικητές των νοσοκομείων Κω, Σταμάτη Βασιλειάδη και Ρόδου, Γρηγόρη Ρουμάνη καθώς και με διευθυντές κλινικών των νοσοκομείων.

Διαβάστε επίσης:

Φαρμακείο «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Καστελλόριζο - Δωρεά της ΒΙΑΝΕΞ στο Πολυδύναμο Ιατρείο