ΥΓΕΙΑ

Ράπτη: Επίσκεψη στο ΚΑΤ - «Νοσηλεύτηκα κι εγώ σε αυτό το νοσοκομείο»

Επίσκεψη Ράπτη στο KAT
Επίσκεψη της Ζωής Ράπτη στο KAT
Υπ. Υγ.

Με τη διοίκηση του ΚΑΤ, τους διευθυντές των ιατρικών τμημάτων, καθώς και το υγειονομικό προσωπικό, συναντήθηκε τη Δευτέρα (13/02/2023), η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής & Νοσοκομείο Ατυχημάτων ΚΑΤ στην Κηφισιά, πραγματοποίησε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, τη Δευτέρα (13/02/2023). Η κυρία Ράπτη συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους διευθυντές των ιατρικών τμημάτων, καθώς και το υγειονομικό προσωπικό, οι οποίοι της παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού του νοσοκομείου με προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, καθώς και της δημιουργίας κινήτρων για νέους γιατρούς. Η Υφυπουργός Υγείας επεσήμανε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε ό,τι αφορά την βελτίωση των υποδομών και της ανακατασκευής των νοσοκομείων και θα γίνουν κι άλλα, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν και νέες προσλήψεις. Επιπλέον, όπως τόνισε η Υφυπουργός Υγείας, τα κίνητρα για τους νέους γιατρούς, ώστε να μην φεύγουν στο εξωτερικό, βρίσκονται πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων του Υπουργείου Υγείας με τους Φορείς.

Η κυρία Ράπτη επισκέφτηκε το Ακτινολογικό Τμήμα, τον Ψηφιακό Αγγειογράφο και το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) το οποίο δέχτηκε εντός του 2022, 1.070 ασθενείς. Η επίσκεψη της Υφυπουργού συνεχίστηκε στην Παθολογική Κλινική, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) της Παθολογικής Κλινικής και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Επίσης, συνομίλησε με τους ψυχολόγους του Νοσοκομείου, που υποστηρίζουν τους ασθενείς κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας τους. Τους ενημέρωσε για τις νέες δομές Ψυχικής Υγείας, που θα δημιουργηθούν με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας αυτής της τριετίας.

Μιλώντας στους υγειονομικούς, η Υφυπουργός Υγείας εξήρε την απόδοση του νοσοκομείου κατά την διάρκεια της πανδημίας, με τον Διοικητή Ιωάννη Ηλιόπουλο να απαντά: «Στην πανδημία τα πήγαμε καλά γιατί είχαμε δυναμικό προσωπικό που στήριξε το σύστημα υγείας με αυταπάρνηση». «Έχουμε άριστα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως, γιατί στο παρελθόν νοσηλεύτηκα κι εγώ σε αυτό το νοσοκομείο» πρόσθεσε η Υφυπουργός.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ιωάννης Ηλιόπουλος, ο Αναπληρωτής Διοικητής Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Χρυσόστομος Μαλτέζος, η Διευθύντρια του Διοικητικού Τομέα Γιώτα Ανδρούτσου, η Υποδιευθύντρια του Χειρουργικού Τομέα Έλενα Δανέβα, η Υποδιευθύντρια του Εργαστηριακού Τομέα Χρυσούλα Στούκα, η Υποδιευθύντρια του Παθολογικού Τομέα Γεωργία (Τζίνα) Παπαντωνίου, ο επιμελητής Α’ Ε.Σ.Υ. Εμμανουήλ Φανδρίδης της Μικροχειρουργικής Κλινικής Άνω Άκρου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ ΕΣΥ Χρήστος Παπαναστάσης, καθώς και ιατροί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές και φυσικοθεραπευτές.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στα Διοικητικά Συμβούλια των νοσοκομείων

Ανάκληση άδειας σε φαρμακαποθήκη - Αρνήθηκε έλεγχο του ΕΟΦ

Υπουργείο Υγείας: Προληπτικές εξετάσεις και εμβολιασμοί σε ευάλωτους πληθυσμούς