ΥΓΕΙΑ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Από την Κρήτη ξεκινάει η καμπάνια για τη δωρεά οργάνων

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Από την Κρήτη ξεκινάει η καμπάνια για τη δωρεά οργάνων

Εκστρατεία ενημέρωσης του ΠΙΣ σε συνεργασία με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας. 

Από το Ηράκλειο Κρήτης ξεκινάει η καμπάνια του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, για τη δωρεά οργάνων.

Η δωρεά οργάνων και ιστών αποτελεί την ύψιστη μορφή αλτρουισμού και εθελοντικής προσφοράς καθώς είναι η βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού «θαύματος» της μεταμόσχευσης που είναι και η μόνη θεραπευτική λύση σε τελικά στάδια ανεπάρκειας οργάνων. Όπως σημειώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η ανάπτυξη των μεταμοσχεύσεων δεν εξαρτάται μόνο από την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια. Εξαρτάται πρωτίστως από την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλης της κοινωνίας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ξεκινά -σε συνεργασία με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας- εκστρατεία ενημέρωσης και δράσεων με στόχο να αναδείξει τη σημασία της δωρεάς οργάνων ως κορυφαίας πράξης ανιδιοτέλειας, ανθρωπισμού και αγάπης ώστε να αυξηθούν οι δωρητές. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, ζήτησε την αρωγή της Εκκλησίας στη νέα προσπάθεια προώθησης των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας.

Η καμπάνια ξεκινάει από το Ηράκλειο της Κρήτης σε συνεργασία με τον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο, με εκδήλωση το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, στις 11:00, στην Αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ.

Σχετικές ειδήσεις