ΥΓΕΙΑ

6 τρόποι για να διαχειριστείτε το άγχος σας!

6 τρόποι για να διαχειριστείτε το άγχος σας!

Ίσως η λύση για να χαλαρώσετε κρύβεται εκεί που δεν το περιμένετε. Μάθετε 6 τρόπους για να διαχειριστείτε το άγχος που σας καταβάλλει.

Το άγχος έχει μεγάλες επιπτώσεις στην υγεία μας όχι μόνο άμεσα, αλλά και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο "Annals of Behavioral Medicine", αναφέρει το faysbook.gr αν το άγχος γίνει μέρος της καθημερινότητα μας, ο κίνδυνος για μακροχρόνια προβλήματα θα διπλασιαστεί. «Είναι πιο πιθανό να ξεχνάς πράγματα και να αποδίδεις λιγότερο σε τομείς μάθησης αν έχεις το εγκέφαλο ενός ανθρώπου που είναι 6 χρόνια μεγαλύτερος», αναφέρει ο David Almeida, διδάκτωρ του τμήματος ανθρώπινης εξέλιξης και οικογενειακών σπουδών του "Penn State University".

Γι αυτό μας προτείνει 6 τρόπους για να διαχειριζόμαστε αυτό το συναίσθημα και να αποκομίσουμε μόνο τις θετικές του επιδράσεις:

Γυμναστείτε

Σταματείστε να κάθεστε στον καναπέ του σπιτιού σας και να αγχώνεστε για την καθημερινότητα σας. Με τη γυμναστική ανεβαίνουν οι παλμοί της καρδιάς και η γλυκόζη μεταφέρεται σε όλα τα σημεία του σώματος κάτι που μας δίνει φυσική ευεξία. Δοκιμάστε να ξεκινήσετε με γυμναστική μια φαινομενικά δύσκολη μέρα και θα καταλάβετε...

Προσανατολιστείτε στις λύσεις των προβλημάτων σας

Αν κάθεστε και σκέφτεστε τα προβλήματά σας, δεν πρόκειται να λύσετε κανένα. Είναι προτιμότερο να γράψετε μια λίστα με αυτά και να ξεκινήσετε από τα πιο εύκολα. Λύνοντας τα, θα αποκτήσετε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να προχωρήσετε!

Γελάστε ελεύθερα

Όσα προβλήματα και αν έχετε, όσο απογοητευμένος κι αν νιώθετε, βρείτε την χιουμοριστική σας πλευρά και γελάστε, είτε αυτό σημαίνει να παρακολουθήσετε τηλεόραση. είτε να μιλήσετε με έναν αστείο φίλο, είτε να δείτε ένα αστείο βιντεάκι στο youtube, υπάρχουν χιλιάδες! Το γέλιο απελευθερώνει ενδορφίνες οι οποίες σε οπλίζουν με χαρούμενη διάθεση!

Μετρήστε τα χαρίσματά σας

'Η μετρήστε αυτά για τα οποία είστε ευχαριστημένος. Πέντε από αυτά, όσο μικρά κι αν είναι, στο τέλος της ημέρας θα σας δώσουν δύναμη για την επόμενη. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Applied Physiology οι άνθρωποι που ένιωθαν ευχαριστημένοι για κάποια πράγματα που έχουν κάνει στην ζωή τους ή μέσα στη μέρα που πέρασε, πέφτοντας για ύπνο το βράδυ κοιμόνταν πολύ πιο εύκολα και ήταν λιγότερο ανήσυχοι για την επόμενη μέρα.

Κάντε Μασάζ

Το μασάζ δεν κάνει καλό μόνο στο σώμα σου, αλλά και στο μυαλό σας! Σας χαλαρώνει, με αποτέλεσμα να εκκρίνεται από τον εγκέφαλό σας η σεροτονίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την καλή σας διάθεση. Έτσι θα μπορείτε να ευεργετήσετε και το σώμα σας, αλλά και το μυαλό σας!

Φάτε λαχανικά

Νέες έρευνες έδειξαν πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν σε συχνή βάση λαχανικά έχουν καλύτερη διάθεση και λιγότερο άγχος από αυτούς που δεν είχαν βάλει τα λαχανικά στην διατροφή τους. Γι αυτό προσπάθηστε να αυξήσετε την λήψη λαχανικών και φρούτων για να έχετε και καλύτερη ψυχική διάθεση, αλλά και σωματική ευεξία. Να θυμάστε επίσης ότι τον χειμώνα χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο τα φρούτα και τα λαχανικά οπότε μην τα αφαιρείτε ποτέ από το καθημερινό σας διαιτολόγιο.

Κλείνοντας πρέπει να παραδεχτούμε πως είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε με το άγχος αλλά και να το οδηγούμε όπως εμείς θέλουμε για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Ο David Almeida, συμπληρώνει πως μπορεί το άγχος να μας φαίνεται κάτι κακό αλλά ταυτόχρονα μας αναγκάζει να γινόμαστε ανταγωνιστικοί δίνοντας μας έτσι δύναμη και σθένος ώστε να ανταποκριθούμε στις καθημερινές μας απαιτήσεις. Οπότε την επόμενη φορά που θα αγχωθείτε προσπαθήστε να δοκιμάστε κάτι από τα παραπάνω και σίγουρα θα δείτε τη διαφορα.