ΥΓΕΙΑ

Ποια βότανα βοηθούν για τις αλλεργίες της άνοιξης

Ποια βότανα βοηθούν για τις αλλεργίες της άνοιξης

Οι αλλεργίες είναι ένα συχνό φαινόμενο που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού την άνοιξη αλλά και στις αρχές του Φθινοπώρου. Που οφείλονται όμως αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Όπως αναφέρει σχετικό άρθρο σε εφημερίδα, τα επικρατέστερα αλλεργιογόνα που ταλαιπωρούν τον περισσότερο κόσμο είναι: η γύρη των φυτών με κυρίαρχους υπαίτιους τα ανεμόφιλα και εντομόφιλα είδη, η οικιακή σκόνη που προκαλούν τα ακάρεα καθώς και η αλλεργία στους μύκητες και στα ζώα.

Συνήθως τα συμπτώματα της αλλεργίας είναι ήπια, ωστόσο το άσθμα είναι ανησυχητικό, αφού εκδηλώνεται με ξερό βήχα, σφύριγμα και δύσπνοια και μπορεί να εξελιχθεί σε χρόνιο εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Προκειμένου να προλάβουμε τυχόν αλλεργίες είναι καλό να αποφεύγουμε την έκθεση στα αλλεργιογόνα, όπως η γύρη, ενώ σημαντικός είναι και ο προσεκτικός καθαρισμός του σπιτιού και τα ειδικά φίλτρα καθαρισμού του αέρα που απομακρύνουν τα ακάρεα.

Τα ευεργετικά βότανα
Το Γκίγκο
έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και καταπολεμά το άσθμα και τις αλλεργίες του αναπνευστικού

Η Γλυκόριζα
Έχει αντιαλλεργικές αντιβηχικές και αποχρεμπτικές ιδιότητες παρόμοιες με της κορτιζόνης

Η Εφέδρα
Ισχυρό και γρήγορο αντιαλλεργικό που σύμφωνα με τους βοτανολόγους χρησιμοποιείται για ιατροφαρμακευτικά σκευάσματα κατά του άσθματος.

Το Μελισσόχορτο
Το λάδι του έχει αντιισταμινική δράση και χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία

Ο Βασιλικός
Εξαιρετικά αρωματικός, τονώνει την αναπνοή και είναι σπασμολυτικό του πεπτικού, αντισηπτικό και αποχρεμπτικό.