ΥΓΕΙΑ

«Μαύρη» τρύπα 3,5 εκατ. στον ΟΚΑΝΑ

«Μαύρη» τρύπα 3,5 εκατ. στον ΟΚΑΝΑ

Παρατυπίες στα οικονομικά του ΟΚΑΝΑ διαπίστωσε η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή, η οποία ρίχνει το φταίξιμο στην πρόεδρο του οργανισμού Μένη Μαλλιώρη.

H υφυπουργός Υγείας και η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ανταλλάσσουν κατηγορίες για κακοδιαχείριση στα οικονομικά του οργανισμού αλλά και παρεμβάσεις σε διαγωνισμό για προμήθειες.

Oι παρατυπίες εντοπίζονται στη διαχείριση ποσών που προορίζονταν για τα 73 κέντρα πρόληψης, αλλά δεν διατέθηκαν για τον σκοπό αυτό, παρά κάλυψαν άλλες ανάγκες οργανισμού. Εκτιμάται ότι πρόκειται για ποσά που αγγίζουν τα 3,5 εκατ. ευρώ. Ο έλεγχος μάλιστα που ζήτησε η κυρία Μακρή αρχίζει από το 2009, περιλαμβάνει δηλαδή και περίοδο κατά την οποία δεν ήταν επικεφαλής του οργανισμού η κ.α Μαλλιώρη.

"Στη δική μου διοίκηση δεν υπάρχει τρύπα, ούτε μαύρη ούτε άσπρη. Από τότε που ανέλαβα, τον Μάρτιο του 2010, είναι όλα δημόσια, όλα αναρτώνται δηλαδή στην ιστοσελίδα του ΟΚΑΝΑ. Και τα κέντρα πρόληψης απέκτησαν δικό τους κωδικό χρηματοδότησης, αποτέλεσμα επίμονων αιτημάτων μου στην κυρία Γεννηματά, που ήταν τότε στο υπουργείο Υγείας" ανέφερε η κυρία Μένη Μαλλιώρη.

Σημειώνεται ότι την παραίτηση της προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών Μένης Μαλλιώρη ζήτησε, το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Σήμερα, η υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέτα Μακρή, αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις και να καταθέσει τα επίμαχα έγγραφα στη Δικαιοσύνη, ενώ συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει και η Μένη Μαλλιώρη.