ΥΓΕΙΑ

ΙΣΠ: Το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ βυθίζει στο χάος την περίθαλψη

ΙΣΠ: Το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ βυθίζει στο χάος την περίθαλψη

Έκκληση, έστω και την τελευταία στιγμή, απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά στους βουλευτές που ψήφισαν επί της αρχής το Νομοσχέδιο για την ΠΦΥ, «να μην ολοκληρώσουν την καταστροφή της Περίθαλψης του Ελληνικού Λαού».


Ο ΙΣΠ καλεί τους βουλευτές να μην «συναινέσουν στην άδικη, αντισυνταγματική και αντεργατική αλλαγή των εργασιακών δικαιωμάτων χιλιάδων Ιατρών».

«Να μην 'ρίξουν' στην ανεργία -αρχικά- χιλιάδες Ιατρούς εργαζόμενους στα Ιατρεία και Εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια Υγειονομικό και Υπαλληλικό προσωπικό. Ας είναι σίγουροι ότι η επιχειρούμενη αδικία δεν θα περάσει 'ανώδυνα' για όλους και οι υπεύθυνοι ας αναλογιστούν τα αποτελέσματα της άδικης πράξης τους. Ας είναι σίγουροι ότι το Νομοσχέδιο αυτό δεν μεταρρυθμίζει την ΠΦΥ, αλλά τη βυθίζει στο χάος και στην εξαθλίωση, 'ρίχνοντας' την Περίθαλψη σε επιχειρηματικά συμφέροντα και τον Λαό στην ανασφάλεια και στην οικονομική εξόντωση! Η επιδιωκόμενη μείωση του ήδη ελλιπούς Ιατρικού προσωπικού των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ εκεί συγκλίνει και οδηγεί» καταλήγει ο ΙΣΠ.

Διαβάστε επίσης:

Οδηγίες προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για τη διαθεσιμότητα