Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Newsroom Newsroom

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των φορέων της υγείας και των οργανώσεων για τη νόσο, η υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα, ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι η χώρα μας θα αποκτήσει Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την άνοια – νόσο Αλτσχάιμερ, μια νόσο με οικονομικές, κοινωνικές και συναισθηματικές διαστάσεις για την οικογένεια του πάσχοντα και τον ίδιο, και κάλεσε τους φορείς, να καταθέσουν τις απόψεις τους.


Το Υπουργείο Υγείας και η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, διοργάνωσαν, σήμερα, στην Αίθουσα Τελετών του Υπουργείου Υγείας, Ημερίδα, με θέμα: «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την άνοια – νόσο Αλτσχάιμερ».

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και μίλησαν γιατροί και επαγγελματίες Υγείας, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων ασθενών, με ενδιαφέρον για το μείζον θέμα της άνοιας.

Τις ανακοινώσεις έκανε η Υφυπουργός Υγείας, κατά την διάρκεια Ημερίδας στο υπουργείο Υγείας, με θέμα: «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την άνοια – νόσο Αλτσχάιμερ».

Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, αφού καλωσόρισε τους ομιλητές, επεσήμανε πως η εν λόγω δράση επιβεβαιώνει το αμείωτο ενδιαφέρον του Υπουργείου για την ασθένεια της άνοιας.

«Μη ξεχνάς όσους δε θυμούνται» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Για πρώτη φορά η Ελλάδα, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των φορέων της υγείας και των οργανώσεων για τη νόσο, αποκτά Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την άνοια – νόσο Αλτσχάιμερ, μια νόσο με οικονομικές, κοινωνικές και συναισθηματικές διαστάσεις για την οικογένεια του πάσχοντα και τον ίδιο».

Η Υφυπουργός τόνισε επίσης, τη σημασία της διαγενεακής αλληλεγγύης, σημειώνοντας πως στη χώρα μας, το 90% των ασθενών μένουν στα σπίτια τους και φροντίζονται από κάποιο μέλος της οικογένειας. Η Κατερίνα Παπακώστα, καταλήγοντας, κάλεσε τους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τους βασικούς άξονες δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την άνοια, ώστε να γίνει η απαραίτητη ''όσμωση'' απόψεων.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved