ΥΓΕΙΑ

Εθνική Επιτροπή για τον Έμπολα με επικεφαλής τον Βορίδη

Εθνική Επιτροπή για τον Έμπολα με επικεφαλής τον Βορίδη

Επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ιογενών Αιμορραγικών Πυρετών τέθηκε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος Έμπολα στη χώρα μας.

Η Επιτροπή θα αξιολογεί τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης ή κρίσης που προκαλούνται στον τομέα της Υγείας από ιογενείς αιμορραγικούς πυρετούς, όπως αυτός που προκαλείται από τον ιό Έμπολα. Θα αποφασίζει για τη λήψη διαχειριστικών μέτρων, τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων για την ασφαλή και αποτελεσματική υλοποίηση των εκάστοτε ληφθέντων μέτρων και τη συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία και φορείς για την ολοκληρωμένη διαχείριση των κρίσεων.

Μέλη της Επιτροπής είναι ο γενικός γραμματέας Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, η γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου, η γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής, Αθηνά Κύρλεση, η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού, ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου και ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Πάνος Ευσταθίου.

Κατά περίπτωση συμμετοχή στην Επιτροπή θα έχουν εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων ή άλλοι εμπειρογνώμονες εφόσον προσκληθούν από τον υπουργό Υγείας. Τα μέλη της Επιτροπής είναι άμισθα.

Σχετικές ειδήσεις