ΥΓΕΙΑ

Σύμφωνο πρόθεσης συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας για την Υγεία

Σύμφωνο πρόθεσης συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας για την Υγεία

Πέντε άξονες περιλαμβάνει το σύμφωνο πρόθεσης συνεργασίας, το οποίο υπεγράφη την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου μεταξύ του υπουργού Υγείας, Μάκης Βορίδη, και της Κινέζας ομολόγου του Li Bin.

Η διμερής συνάντηση των υπουργών Υγείας των δύο χωρών πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου Υψηλού Επιπέδου «World Family Plus 10» στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, κατά την οποία ο Μάκης Βορίδης παρουσίασε το πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, στο χώρο της Υγείας.

Οι τομείς που περιλαμβάνει το σύμφωνο πρόθεσης συνεργασίας είναι οι εξής:

1. Ο Τουρισμός Υγείας,

2. Οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας με στόχο τη βελτίωση της υγείας των πολιτών και της δημόσιας υγείας,

3. Η εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας, η συνεχής κατάρτιση των στελεχών του τομέα και η ανταλλαγή εμπειριών με σκοπό τη βελτίωση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού,

4. Η συνεργασία μεταξύ του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» και ειδικότερα της ογκολογικής μονάδας «Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Ελπίδα», καθώς και του Παιδιατρικού νοσοκομείου του Πεκίνου,

5. Ο τομέας των γενοσήμων φαρμάκων.

Το σύμφωνο προβλέπει τον ορισμό, εντός τριάντα ημερών από την υπογραφή, κοινής ομάδας εργασίας για τον προσδιορισμό των λεπτομερειών του πλαισίου της συνεργασίας.

Ο κ. Βορίδης προσκάλεσε την ομόλογό του στην Ελλάδα, πρόσκληση η οποία έγινε αποδεκτή, επιβεβαιώνοντας το θετικό κλίμα. Κατά την επίσκεψη της υπουργού Υγείας της Κίνας στη χώρα μας θα υπογραφεί το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης, συμφωνήθηκε η αποστολή κινεζικής αντιπροσωπείας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Πεκίνου για συνεργασία με την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη- Ελπίδα».

Σχετικές ειδήσεις