ΥΓΕΙΑ

ΙΣΑ: Υπέρ της αρχικής αποζημίωσης των κλινικών από τις ασφαλιστικές

ΙΣΑ: Υπέρ της αρχικής αποζημίωσης των κλινικών από τις ασφαλιστικές

Υπέρ του εξορθολογισμού και της εξυγίανσης του ΕΟΠΥΥ, ώστε να εκλείψουν φαινόμενα κερδοσκοπίας, τάσσεται ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με την προϋπόθεση όμως, ότι δεν θα διακινδυνευθεί η άμεση κάλυψη των ασφαλισμένων και η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ιατρού.

Ο ΙΣΑ σχολιάζει σε ανακοίνωσή του τις δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, περί επικείμενων αλλαγών στην αποζημίωση υπηρεσιών περίθαλψης προς τους ασφαλισμένους, από ιδιωτικές κλινικές.

«Βεβαίως επιθυμούμε να σας ξεκαθαρίσουμε ότι ο ΙΣΑ είναι υπέρ του εξορθολογισμού και της εξυγίανσης του Οργανισμού ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα παράνομης κερδοσκοπίας εις βάρος του ΕΟΠΥΥ» τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και προσθέτει:

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει η τροποποίηση του συστήματος αποζημίωσης να γίνει με προσεκτικό σχεδιασμό, ώστε να μην διακινδυνεύσει η υγεία των ασφαλισμένων, διατηρώντας το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής ιατρού. Επίσης ο ΙΣΑ τάσσεται υπέρ της εξαγγελίας σας περί αρχικής αποζημίωσης των κλινικών από τις ασφαλιστικές εταιρείες και μετά από τον ΕΟΠΥΥ».

Σχετικές ειδήσεις