ΥΓΕΙΑ

Λύση στα προβλήματα νοσοκομείων και ΠΦΥ ζητούν οι γιατροί

Λύση στα προβλήματα νοσοκομείων και ΠΦΥ ζητούν οι γιατροί

Κοινή σύσκεψη της Ολομέλειας των προέδρων των ιατρικών συλλόγων της χώρας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Απριλίου.

Κατά τη συνάντηση διατυπώθηκαν προτάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι σημαντικές ελλείψεις, οι οποίες υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ειδικά στην περιφέρεια. Κυριότερα προβλήματα παραμένουν η συνεχής αποδόμησης σε όλα τα επίπεδα της περίθαλψης, η φυγή νέων ιατρών στο εξωτερικό, καθώς και το κλείσιμο μικρότερων ή μεγαλύτερων ιδιωτικών ιατρείων, εργαστηρίων και κέντρων.

Οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων της χώρας κατέθεσαν ομόφωνα πρόταση για στήριξη του ΕΤΑΑ, εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, «ηλεκτρονικοποίηση» του συστήματος και αποφυγή μέτρων που «υποκλέπτουν» εισοδήματα μέσα από πραγματικές παροχές (όπως clawback και rebate).

Επίσης, ομόθυμα εγκρίθηκε ψήφισμα των Ιατρικών Συλλόγων Πύργου, Αμαλιάδας, Αρκαδίας και Κορινθίας, για την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών, τα οποία αποτελούν υγειονομική ωρολογιακή βόμβα.

Σχετικές ειδήσεις