ΥΓΕΙΑ

ΠΣΦ: Η επένδυση στη φυσικοθεραπεία έχει πολλαπλές αποδόσεις

ΠΣΦ: Η επένδυση στη φυσικοθεραπεία έχει πολλαπλές αποδόσεις

Το 25ο ετήσιο συνέδριο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, με τίτλο «Αξιολογείν-επιλέγειν-εκτελείν: κλινική συλλογιστική και λήψη απόφασης», θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Ιανουαρίου 2016, στο Πολεμικό Μουσείο.

Στόχος του συνεδρίου είναι να καταδειχθεί, ότι η αξιολόγηση και ο κλινικός συλλογισμός αποτελούν μία διαρκή διαδικασία, καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος αποκατάστασης του ασθενούς, καθώς η βελτίωση της κατάστασης της υγείας του θα τροποποιήσει και θα προσαρμόσει την προσφερόμενη μορφή θεραπείας, προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα: η ταχύτερη αποκατάσταση του ασθενούς.

Όπως εξηγεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, η γρήγορη επάνοδος του ασθενούς στα καθήκοντά του σημαίνει πολλαπλά οφέλη, τόσο για τον ίδιο όσο και για την κοινωνία και την εθνική οικονομία: λιγότερες χαμένες εργατοώρες, περισσότερη παραγωγή, καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα συνολικά.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Η κοινωνία λέει την άποψή της για τη φυσικοθεραπεία».

Στη συζήτηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 - 13:15, θα συμμετάσχουν ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος, ο πρώην μπασκετμπολίστας Βασίλης Κικίλιας, καθώς και πρώην ασθενείς, προκειμένου να περιγράψουν την εμπειρία τους και τα οφέλη της φυσικοθεραπείας. Συντονίστρια θα είναι η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη. Χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός ΑΘΗΝΑ 9.84.

Σχετικές ειδήσεις