Θεσσαλονίκη: Έξι θερμοκοιτίδες για τα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και «Παπαγεωργίου»

Newsroom Newsroom

Θεσσαλονίκη: Έξι θερμοκοιτίδες για τα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και «Παπαγεωργίου»

Δωρεά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ERASME» του Βελγίου

Έξι νέες θερμοκοιτίδες αγοράστηκαν με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την εκστρατεία «Η Ελλάδα στα Επείγοντα.eu» του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ERASME» της Ιατρικής Σχολής του Ελεύθερου Γαλλόφωνου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB).

Οι θερμοκοιτίδες θα τεθούν σε λειτουργία τις επόμενες μέρες στις Πανεπιστημιακές Κλινικές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α' Νεογνολογική Κλινική Ιπποκρατείου και Β' Νεογνολογική Κλινική Παπαγεωργίου). Οι τέσσερις από αυτές τις θερμοκοιτίδες θα παραδοθούν αύριο, Τετάρτη (26/10/2016) και οι άλλες δύο τις επόμενες ημέρες.

Οι δράσεις αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό θα συνεχιστούν στο Βέλγιο και σε επόμενη φάση αναμένεται να συγκεντρωθεί βοήθεια, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των παιδιατρικών κλινικών και κλινικών μεταμοσχεύσεων, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ο διευθυντής της Α' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, καθηγητής Βασίλειος Ταρλατζής.

Με αφορμή την παράδοση των θερμοκοιτίδων, στις 27 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, εκδήλωση προς τιμήν της βελγικής αντιπροσωπίας που ήρθε στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον πρύτανη του Ελεύθερου Γαλλόφωνου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB), καθηγητή Ιβόν Ενγκλέρ (Yvon Englert).

«Οι θερμοκοιτίδες που παραδίδονται στις Νεογνολογικές Κλινικές του Ιπποκρατείου και του Παπαγεωργίου θα καλύψουν μια σημαντική ανάγκη, γιατί αυτές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν επαρκούν. Επιπλέον είναι παλιές και όταν χαλάνε επισκευάζονται δύσκολα» επισήμανε ο κ. Ταρλατζής.

Οι δράσεις θα έχουν συνέχεια, καθώς στόχοι της βελγικής εκστρατείας, που έχει διεθνή χαρακτήρα, είναι μεταξύ άλλων η ευαισθητοποίηση του βελγικού λαού για τα σοβαρά προβλήματα του συστήματος υγείας που προέκυψαν λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η διασφάλιση του δικαιώματος κάθε Έλληνα πολίτη να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, η συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών πόρων για τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημιακών Κλινικών του ΑΠΘ που θα προσφέρουν άμεση βοήθεια στον πληθυσμό, καθώς και η δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης για τους Έλληνες ιατρούς.

Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2016 πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες συναντήσεις με μεγάλους και μικρούς χορηγούς, πολιτιστικές βραδιές αφιερωμένες στην Ελλάδα, ελληνική ημέρα στο Νοσοκομείο «ERASME» και πολλά άλλα. Χαρακτηριστική δράση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό αποτέλεσε η συμβολική κίνηση να ντύσουν οι Βέλγοι με την ελληνική παραδοσιακή στολή του τσολιά, το άγαλμα του Εράσμου που βρίσκεται στο Βελγικό Νοσοκομείο «ERASME» και φέρει το όνομά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved