ΥΓΕΙΑ

Φωτήλας: Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ στα νησιά δεν πρέπει να μείνει «επί χάρτου»

Φωτήλας: Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ στα νησιά δεν πρέπει να μείνει «επί χάρτου»

Στην επείγουσα σημασία της άμεσης παρουσίας πλήρως εξοπλισμένων μονάδων διάσωσης του ΕΚΑΒ στα νησιά – ειδικά λόγω τουριστικής περιόδου - αναφέρθηκε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής τομεάρχης υγείας της ΝΔ, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Υγείας.

Ο κ. Φωτήλας επεσήμανε ότι σύμφωνα με τους φορείς των νησιών υπάρχουν ελλείψεις και σε διασώστες και σε ασθενοφόρα και το προσωπικό του ΕΚΑΒ καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταπεξέλθει. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο προχωρά σε μετατάξεις διασωστών σε διοικητικές θέσεις καθώς και σε μεταθέσεις χωρίς πάντα να δικαιολογούνται επαρκώς οι ενέργειες αυτές με βάση τις πραγματικές ανάγκες των περιοχών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε αγορές ασθενοφόρων και σε προσλήψεις διασωστών. Κατά τον κ. Φωτήλα, ο αναπληρωτής υπουργός «ξέχασε να αναφέρει πότε επιτέλους θα τα κάνει όλα αυτά» και «εσκεμμένα μπέρδευε τις μετατάξεις με τις μεταθέσεις των διασωστών».

Καταλήγοντας ο κ. Φωτήλας τόνισε ότι «είναι πλέον καιρός να σταματήσετε και εσείς και οι υπόλοιποι της κυβέρνησης να μας απαντάτε ότι για όλες τις αστοχίες ή τις ελλείψεις φταίνε πάντα οι προηγούμενοι. Το μόνο που επιβεβαιώνετε με αυτόν τον τρόπο είναι ότι εσείς δεν έχετε κάνει όσα έπρεπε. Κυβερνάτε 2,5 χρόνια πια – δεν είστε αντιπολίτευση. Αν και σύντομα εκ νέου θα γίνετε».

Σχετικές ειδήσεις