ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στα δημόσια νοσοκομεία

Στάση εργασίας την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στα δημόσια νοσοκομεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Τετράωρη στάση εργασίας έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) για την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017, από τις 11:00 έως τις 15:00.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 12:00.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για το ιατρικό μισθολόγιο, εναντιώνονται στις απολύσεις επικουρικών γιατρών και απαιτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δημόσια - δωρεάν υγεία για όλους.

Πιο συγκεκριμένα, για το ιατρικό μισθολόγιο η ΟΕΝΓΕ αναφέρει: «Οι μειώσεις στις καθαρές τακτικές αποδοχές είναι από 30-40 ευρώ τον μήνα για τους Επιμελητές Β, 50 – 60 ευρώ για τους Επιμελητές Α και φτάνουν τα 80 - 90 ευρώ για τους Διευθυντές.

-Οι μειώσεις έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1/17 και οι κρατήσεις θα γίνονται σε μία ή περισσότερες δόσεις.

-Οι μειώσεις προέρχονται από την ένταξη του επιδόματος βιβλιοθήκης στο βασικό μισθό που πριν ήταν αφορολόγητο και από την αύξηση των κρατήσεων υπέρ του ΜΤΠΥ από το 4 στο 4,5%.

-Οι μειώσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες με τη νέα μείωση του αφορολόγητου, μνημονιακό μέτρο που θα αρχίζει να εφαρμόζεται από το 2018 αν δεν πιαστεί ο στόχος για τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα».

Σχετικές ειδήσεις