Αυτό είναι το νέο κτήριο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο «Αττικόν» (pics)

Newsbomb

Αυτό είναι το νέο κτήριο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο «Αττικόν» (pics)

Έξι χώρους διδασκαλίας διαθέτει το νέο «Αττικό Κτήριο» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (ΑΚΙΣΑ) του ΕΚΠΑ στο Χαϊδάρι, το οποίο βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν».

Τα εγκαίνια λειτουργίας του «Αττικού Κτηρίου» πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (19/12/2017) στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Δημόπουλος» του κτηρίου, από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Καθηγητή κ. Μελέτιο – Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή κ. Ευστράτιο Σ. Πατσούρη, τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητή κ. Πέτρο Π. Σφηκάκη, την Επόπτη του κτηρίου ΑΚΙΣΑ Καθηγήτρια κ. Γ. Γερολουκά-Κωστοπαναγιώτου, τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Χ. Λιάπη, και τον Διοικητή του Νοσοκομείου «Αττικόν», κ. Κ. Δραγώνα.

Το κτήριο είναι πλήρως λειτουργικό και έτοιμο να δεχτεί στους χώρους του καθηγητές και φοιτητές. Ειδικότερα, στο ΑΚΙΣΑ υπάρχουν 3 μεγάλα αμφιθέατρα και 3 αίθουσες διδασκαλίας που διαθέτουν συνολικά 724 θέσεις, συμπεριλαμβανομένων και ειδικών θέσεων για άτομα με κινητικές ανάγκες, 30 επιπλωμένα γραφεία προσωπικού, χώροι για διοικητικές υπηρεσίες.

Στο κτήριο θα λειτουργήσει άμεσα παράρτημα της Γραμματείας της Ιατρικής Σχολής, Αρχείο, καθώς και χώρος για τη λειτουργία σύγχρονου Εκπαιδευτικού Κέντρου Προσομοίωσης. Το Κέντρο Προσομοίωσης εξοπλίζεται σταδιακά, προκειμένου να εξασφαλισθεί η σύγχρονη πρακτική άσκηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, ειδικευόμενων γιατρών και άλλων λειτουργών του τομέα Υγείας. Σε ειδικό χώρο προβλέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Κλινικών Μελετών της Ιατρικής Σχολής, για τη διευκόλυνση και το συντονισμό κλινικής και μεταφραστικής έρευνας.

Η συνολική λειτουργία του κτηριακού συγκροτήματος «ΑΚΙΣΑ» και του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» αναβαθμίζει σημαντικά όχι μόνο την ακαδημαϊκή ιατρική εκπαίδευση, αλλά και όλη τη Δυτική Αττική, με τους 10 όμορους δήμους και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς. Η λειτουργία του ΑΚΙΣΑ θα συμπληρώσει και θα ενισχύσει την αναγνωρισμένη ευρύτερη προσφορά του Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ με όλες τις ωφέλειες που αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία από ιατρικής και ακαδημαϊκής πλευράς.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb.gr

Αυτό είναι το νέο κτήριο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο «Αττικόν» (pics)
01
Αυτό είναι το νέο κτήριο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο «Αττικόν» (pics)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved