ΥΓΕΙΑ

Θα επαναλειτουργήσει η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»

Θα επαναλειτουργήσει η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»

Συστήνεται και Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας.

Το συνολικό σχεδιασμό για τις δομές υγείας στις περιοχές της Δυτικής Αθήνας συζήτησαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης με τους δημάρχους Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα, Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη και Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκο καθώς και τον Γιώργο Μακρυνό, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Κορυδαλλού.

Στη σύσκεψη της Πέμπτης (22/02/2018) συμμετείχαν, επίσης, η διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Όλγα Ιορδανίδου και η υποδιοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», Αργυρώ Χρυσάγη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο σχεδιασμός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αθήνα, καθώς και η αποσυμφόρηση των δύο μεγάλων νοσοκομείων της περιοχής, του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας και του Αττικού.

Ο κ. Πολάκης δεσμεύθηκε για την επαναλειτουργία της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα». Ωστόσο, πρέπει να προηγηθεί η ανακατασκευή της σκεπής της κλινικής μετά τη νομιμοποίηση των κτηρίων, η οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα διευθετηθεί εντός του επόμενου διαστήματος.

Επίσης, ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε και τη δημιουργία Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας στη χειρουργική πτέρυγα του νοσοκομείου, η οποία θα κατασκευαστεί και θα εξοπλιστεί εξ ολοκλήρου από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις