Το Ομοσπονδιακό Ινστ. Αξιολόγησης Κινδύνου της Γερμανίας εξετάζει το αερόλυμα του IQOS

Newsroom Newsroom

Το Ομοσπονδιακό Ινστ. Αξιολόγησης Κινδύνου της Γερμανίας εξετάζει το αερόλυμα του IQOS

Σε συνέχεια των μελετών της Philip Morris International (ΡΜΙ) για το προϊόν θερμαινόμενου καπνού της, το IQOS, το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνου της Γερμανίας , (Bundesinstitut für Risikoforschung) αποφάσισε να εκπονήσει τη δική του ανεξάρτητη μελέτη για να αξιολογήσει τα αποτελέσματα της κατασκευάστριας εταιρείας ώστε να αναλύσει με κριτικό τρόπο τα στοιχεία της εταιρείας και να ελέγξει αν μετρώνται συγκρίσιμα επίπεδα τοξικών ουσιών στο αερόλυμα.

Τα αποτελέσματα της μελέτης που είχαν πρωτοπαρουσιαστεί έξι μήνες πριν στο 15ο συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, που διοργάνωσε το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας του Καρκίνου (DKFZ) στη Χαϊδελβέργη, δημοσιευθήκαν πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Toxicology και αποτυπώνουν θετικά ευρήματα για το αερόλυμα του iQOS.

Συνοπτικά η μελέτη που έγινε αναφέρει ότι οι βασικές καρκινογόνες ουσίες που τυπικά μετρώνται στον καπνό του τσιγάρου είναι σημαντικά χαμηλότερες στο αερόλυμα του iQOS ενώ η πρόσληψη νικοτίνης είναι παρόμοια με αυτή που έρχεται από το παραδοσιακό τσιγάρο. Παράλληλα υπάρχουν σημαντικά μειωμένα επίπεδα αλδεΰδων (κατά 80-95%) και πτητικών ενώσεων (κατά 97-99). Στη μελέτη σημειώνεται ότι η σύγκριση των επίπεδων πίσσας στο τσιγάρο και στο IQOS είναι παραπλανητική καθώς το αερόλυμα του IQOS είναι εντελώς διαφορετικό από τον καπνό του τσιγάρου.

Ο Dr. Frank Henkler-Stephani, βιοχημικός, εκ των ερευνητών της μελέτης, σχολίασε τα αποτελέσματα της έρευνας επισημαίνοντας ότι «σε ό,τι αφορά αυτές τις ουσίες, είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού έχουν σημαντικά μειωμένα τοξικά σε σχέση με το τσιγάρο».

Το συμπέρασμα των στοιχείων της έρευνας «επιβεβαιώνουν ότι σε απόλυτες τιμές επιλεγμένα τοξικά στο αερόλυμα του προϊόντος θερμαινόμενου καπνού συμφωνούν με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η κατασκευάστρια εταιρία».

Σύμφωνα με τη μελέτη, η επόμενη μέρα των ερευνών και των μελετών για τα προϊόντα που θερμαίνουν και δεν καίνε τον καπνό αναμένεται να φέρει σημαντικές εξελίξεις στην αγορά των καπνικών γενικότερα. Όπως επισημαίνεται, σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό να καθοριστούν τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν αυτά τα νέα προϊόντα παρόλο που είναι ακόμα προς αξιολόγηση οι πιθανές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved