ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Μπομπ Τράα: Μπίζνες στα ερείπια της ελληνικής οικονομίας;

Μπομπ Τράα: Μπίζνες στα ερείπια της ελληνικής οικονομίας;

Εν μέσω φημών που οργιάζουν για μυστικά ραντεβού στα βόρεια προάστια, ο πρώην τοποτηρητής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τράα φέρεται να έχει επιστρέψει στον «τόπο του εγκλήματος» για να κάνει μπίζνες πάνω στα ερείπια της ελληνικής οικονομίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Δημοκρατία», ο κ. Τράα επανέρχεται δριμύτερος στους πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας, επιχειρώντας να προωθήσει συμφέροντα πολυεθνικών τρίτων χωρών, χωρίς να φορά πια το θεσμικό μανδύα του ΔΝΤ.

Ο Μπομπ Τράα, ο οποίος πέρασε στη χώρα μας και τις άγιες ημέρες του Πάσχα, πραγματοποίησε εξόδους σε γνωστά εστιατόρια του Παλαιού Ψυχικού, παρέα με εκπροσώπους της επιχειρηματικής και τραπεζικής ελίτ. Μάλιστα, φέρεται να έχει ήδη ενημερώσει γνωστούς διαύλους επικοινωνίας πολυεθνικών εταιρειών ότι μπορεί να λειτουργήσει ως μεσάζοντας ή οικονομικός σύμβουλος, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους, ενώ η ελληνική οικονομία και κοινωνία παραπαίουν.

Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να έχει προσεγγίσει επιχειρηματίες και δικηγόρους πέριξ της πλατείας Κολωνακίου, που τους είχε «πελάτες» την εποχή της κυριαρχίας του στη χώρα, σημειώνει το δημοσίευμα. Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται και οι επαφές του με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, με στόχο να προωθήσει δουλειές εταιρειών που θέλουν να έχουν ρόλο στην ιδιωτικοποίηση ελληνικών εταιρειών και ακινήτων του Δημοσίου. Γνωστό είναι άλλωστε το ενδιαφέρον που είχε δείξει για την αποκρατικοποίηση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, καθώς είχε ασκήσει πιέσεις και τελικά πέτυχε τη σύναψη συμφωνίας με αμερικανική εταιρεία για την ανάληψη των ακινήτων της περιοχής. Αντίστοιχες φέρονται να ήταν οι κινήσεις του και για σειρά άλλων τουριστικών ακινήτων που βρίσκονταν σε διαδικασία αποκρατικοποίησης. Λέγεται μάλιστα πως οι παρεμβάσεις τους, ως ενδιάμεσος ευρωπαϊκών και αμερικανικών ομίλων real estate, ήταν τόσο προκλητικές, που δεν δίστασε να ζητήσει από πρώην υπουργό να μεσολαβήσει ώστε να αναλάβει εταιρεία συμβούλων από την Ολλανδία το έργο αναδιοργάνωσης του ελληνικού δημόσιου τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τράα ήταν ο εισηγητής για πολλές τραγικές αλλαγές στην αγορά εργασίας, όπως η μείωση του κατώτατου μισθού και η μείωση στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την επερχόμενη «επέλαση» των ξένων συμφερόντων, που -όπως αποκαλύπτεται τώρα- εκπροσωπούσε.

Διαβάστε επίσης:

Αρνηθήκαμε το δώρο 10 τοπ-μόντελ

Ούτε ευρώ στα κρατικά ταμεία από την εισφορά των εφοπλιστών

ΤΑΙΠΕΔ: Στο 1,5 δισ. ευρώ ο στόχος από τις αποκρατικοποιήσεις