ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Ξεφτίλα! Το ματς έβλεπαν οι βουλευτές!

Ξεφτίλα! Το ματς έβλεπαν οι βουλευτές!

Ακόμη και την ύστατη στιγμή είστε πολύ λίγοι, κύριοι της Βουλής.

Ο κόσμος παρακολουθεί, παγωμένος και τρομοκρατημένος, τι γίνεται στο Κοινοβούλιο. Γιατί φοβάται. Φοβάται ότι τα παιδιά του θα κληθούν να ζήσουν όλη τους τη ζωή με μισθό 400 ευρώ… Φοβάται, με άλλα λόγια, ότι δε θα είναι ζωή αυτή που θα ζήσουν τα παιδιά του… Θα είναι ένα θλιβερό υποκατάστατο…

Κι αυτοί; Τι θέαμα δίνουν την ώρα που ζούμε τις πιο «κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις», όπως οι ίδιοι και τα ελεγχόμενα από αυτούς media τις αποκαλούν; Ανοίξτε το web-tv του newsbomb.gr και δείτε το θέαμα-ξεφτίλα που παρουσιάζει η βουλή…. Ο ομιλητής, το προεδρείο και από κάτω; Αδεια έδρανα!

Ξέρετε πού βρίσκονται όλη αυτή την ώρα οι βουλευτές μας; Αυτοί που μας εκπροσωπούν; Αυτοί οι ίδιοι που μας λένε ότι σήμερα κρίνεται το μέλλον της χώρας; Στο καφενείο της Βουλής και βλέπουν το μπάσκετ! Τόσο τους ενδιαφέρει το μέλλον των παιδιών μας. Λιγότερο από το αν κέρδισε ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό ή ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό.

Το καφενείο της Βουλής έχει δύο τηλεοράσεις. Στη μια παίζει το ματς, στην άλλη μεταδίδεται η ολομέλεια. Η τηλεόραση με το ματς παίζει στη διαπασών. Η τηλεόραση με τους ομιλητές είναι στο αθόρυβο.

Αυτοί είναι. Ξεφτιλισμένοι. (Όχι όλοι τους. «Μονάχα» η συντριπτική τους πλειοψηφία. Γιατί κάποιοι λίγοι, πολύ λίγοι, ασχολούνται και με τα όσα –σπουδαία- συμβαίνουν έξω από τη Βουλή. Στο Σύνταγμα της διαμαρτυρίας, των δακρυγόνων, αλλά και της ελπίδας).

Μεταξύ μπάσκετ, πλατείας και ολομέλειας, οι εθνοπατέρες μας ψήφισαν. Με συντριπτική πλειοψηφία, ψήφισαν μπάσκετ… Κάποιες λίγες ψήφους πήρε και η πλατεία. Κανείς δεν ψήφισε Βουλή. Γιατί αυτό που εκτυλίσσεται εκεί μέσα είναι μια παρωδία. Και, πλέον, το έχουν καταλάβει όλοι…

Υ.Γ. Οχι, βέβαια, ότι όταν τελείωσε το μπάσκετ ασχολήθηκαν με «λεπτομέρειες», όπως το μέλλον του τόπου... Ένα διάλειμμα έκαναν μόνο, όταν μιλούσαν οι αρχηγοί τους, για να δώσουν τα διαπιστευτήρια. Και μετά συνέχισαν με το β’ ημίχρονο της ξεφτίλας. Πήγαν στο εντευκτήριο (να μη δίνουν και στόχο πια -είχε, βλέπετε, ήδη κυκλοφορήσει το πρωτοσέλιδο του newsbomb.gr) και το έριξαν στο ποδόσφαιρο. Τηλεόραση, Παναθηναϊκός-Ξάνθη και ουισκάκι. Κι έξω να καίγεται η Αθήνα. Απλά αντιγράφω το σχόλιο της Χριστίνας Μεταλλίδου από το facebook, το οποίο και προσυπογράφω απόλυτα: «Τον αγώνα του μπάσκετ δεν τον χάνουν, τον αγώνα όμως για την Ελλάδα τον έχουν χάσει προ πολλού!». Για του λόγου το αληθές, ιδού και το σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε στο Internet αργά σήμερα το βράδυ:

entefktirio

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάντε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάντε στη σελίδα του blog στο twitter!

gchristof
  • Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για κάθε νέο δημοσίευμα του blog επικοινωνήστε με το