ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Το αυγό του φιδιού έσκασε

Το αυγό του φιδιού έσκασε

Οι διάφοροι υποκριτές πολιτικοί, δημοσιογράφοι και αναλυτές (ή να τους πούμε καλύτερα στρουθοκαμήλους που κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο γα να μην δουν την πραγματικότητα)

τρίβουν τώρα τα μάτια τους και βγάζουν άναρθρες κραυγές ανησυχίας και έκπληξης για το 20% της ακροδεξιάς Λεπέν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές και το 5% των δικών μας μπουμπουκιών του φασισμού της Χρυσής Αυγής (τόσο τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις).

Φυσικά πολλοί από αυτούς τους έκπληκτους τώρα ειδήμονες δεν είναι ανιστόρητοι. Και το πώς γεννήθηκε ο ναζισμός του Χίτλερ στη Γερμανία γνωρίζουν (Βαϊμάρη κλπ) και πώς ανέβηκε στην εξουσία ο φασίστας Μουσολίνι στην Ιταλία γνωρίζουν και πώς μας έδεσαν μέσα σε λίγες ώρες οι δικοί μας κολονέλοι του '67 γνωρίζουν.

Δεν βλέπουν άραγε ότι υπάρχουν σήμερα όλες οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες για να βγει το φίδι του φασισμού από το αυγό του που επωάζεται τα τελευταία χρόνια;

Το έβλεπαν βέβαια, αλλά έκλειναν τα μάτια.

Με την ανεργία των νέων σε εφιαλτικά ύψη και χιλιάδες ελληνικές οικογένειες να μην έχουν να φάνε. Με τους συνταξιούχους στα κάγκελα χωρίς φάρμακα. Με το θυμό για τα λαμόγια πολιτικούς να μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Έτσι ξαφνικά η Λεπέν και οι δικοί μας τραμπούκοι φασίστες της Χρυσής Αυγής που θέλουν να μπουν στη Βουλή για να την κάνουν μπουρδέλο, ξεφύτρωσαν από το πουθενά;

Τώρα όλοι συζητάμε πώς θα προστατεύσουμε τη Δημοκρατία μας από τους Χρυσαυγίτες.

Ποια Δημοκρατία όμως; Των Άκηδων; Των χημικών της ΕΛΑΣ; Των «πελατών» του κάθε πολιτευτάκια; Των ατιμώρητων τρωκτικών σε ΙΚΑ, Πολεοδομία, Άμυνα, κλπ;

Σύντροφοι φοβάμαι ότι είναι αργά. Το αυγό του φιδιού έσκασε. Και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να αντιμετωπίσουμε αυτή την πραγματικότητα και να λιώσουμε στις 6 του Μάη το φίδι πριν μεγαλώσει.