ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ραπανάκια για την όρεξη

Ραπανάκια για την όρεξη

Ας πάρουμε λοιπόν το σενάριο της κατάργησης του Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων,

της άρνησης μετά των δανειστών μας να διαπραγματευτούν οτιδήποτε μαζί μας (κι αυτό ήδη μας το λένε), της εν συνεχεία διακοπής των ενέσεων με τα δισεκατομμύρια ευρώ στη διαλυμένη ελληνική οικονομία και τελικά στην επιστροφή στη δραχμή γιατί δεν θα έχουμε άλλο νόμισμα για τις συναλλαγές μας μέσα κι έξω).

Ωραία όλα αυτά και μαγκιά μας, κι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και διάφορα τέτοια ηρωικά.

Δραχμή όμως σημαίνει ότι πρέπει να παράγουμε και να εξάγουμε, να πουλάμε κάτι, γιατί αλλιώς δεν γίνεται να κόβουμε συνεχώς χρήμα στο Νομισματοκοπείο για να ζούμε. Και για να εξάγουμε κάτι, έστω ραπανάκια για την όρεξη, πρέπει τα δικά μας ραπανάκια να είναι καλύτερα και φθηνότερα από κάποιου άλλου Ευρωπαίου.

Κι ερχόμαστε τώρα στην είδηση: Η τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ κρατά την Ελλάδα στην 25η θέση μεταξύ των 27 κρατών – μελών της Ε.Ε., στον τομέα της ανταγωνιστικότητας. Κάτω από εμάς είναι μόνο η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Δηλαδή ούτε τα ραπανάκια μας θα μπορούμε να πουλήσουμε. Αυτά όμως δεν ακούγονται στις προεκλογικές ομιλίες όλων όσοι ευαγγελίζονται την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.