ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ο «τσαχπίνης» κύριος Καρούζος

Ο «τσαχπίνης» κύριος Καρούζος

Πρώτα να δώσουμε την έννοια «τσαχπίνης» για όσους δεν την γνωρίζουν. Ο τσαχπίνης είναι πονηρούλης, (κάποιοι θα τον έλεγαν λαμόγιο, ολίγον ψεύτη και κλέφτη), «ο παιχνιδιάρης», αυτός που κάνει ζαβολιές.

Δήλωσε λοιπόν η σύζυγος Καρούζου: «Ο άντρας μου είναι τσαχπίνης».

Και με την τσαχπινιά του ο Καρούζος φαίνεται σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που έχουν προκαλέσει σεισμούς στην πολιτική ζωή της χώρας, να βούτηξε 300 εκατομμύρια από τις ελληνικές τράπεζες, να ξέπλυνε μαύρο χρήμα, να μην πλήρωσε ούτε ευρώ σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία και μετά να την κοπάνησε στο εξωτερικό, όπως την έχουν κοπανήσει και άλλοι τσαχπίνηδες, Χριστοφοράκοι, Πετζετάκηδες, Καραβέληδες και λοιποί συγγενείς.

Έτερος υποψήφιος για τον τίτλο του «τσαχπίνη», σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα ο εφοπλιστής κ. Ρέστης. Τριάντα ένα εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα για φοροδιαφυγή έχει φάει η εταιρεία «ΦΑΝΤΟΜ», που ανήκει στον όμιλο Ρέστη, ο ίδιος λέει ότι αφορά τον Καρούζο και όχι τον ίδιο, αλλά η τσαχπινιά από κάποιον πρέπει να έχει γίνει είτε από τον κ. Ρέστη είτε από τον κ. Καρούζο.

«Τσαχπίνης» και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Γιωργάκη, που του έδωσε η Λαγκάρντ μία λίστα με τα ονόματα 2.000 Ελλήνων κροίσων που έβγαλαν τα λεφτά τους στην Ελβετία για να ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ αν τα έχουν δηλώσει και η λίστα χάθηκε κάπου στο λαβύρινθο του ΣΔΟΕ.

Αφήστε τη βουλή που έχει γεμίσει «τσαχπίνηδες» που ξεκίνησαν την πολιτική τους σταδιοδρομία φτωχοί και περιέργως πλούτισαν από τη... βουλευτική τους αμοιβή και μόνο.

Ζούμε λοιπόν σε μία χώρα της «τσαχπινιάς» και ίσως η μοναδική σωστή κουβέντα που είπε ο Γιωργάκης στα 2,5 χρόνια της πρωθυπουργίας του ήταν: «Είτε αλλάζουμε είτε βουλιάζουμε».