ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Μας εξευτελίζουν και μένουμε βουβοί

Μας εξευτελίζουν και μένουμε βουβοί

Σταματήσετε πια αυτή τη βουβαμάρα. Πάψτε να νιώθετε αρνιά, έτοιμα για σφαγή. Κάντε κάτι. Γιατί μας εξευτελίζουν. Γιατί μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε μπαμπουίνοι. Φτάνει πια αυτή η αδράνεια.

Εξευτελίζουν έναν ολόκληρο λαό, όταν μία λίστα με δύο χιλιάδες ονόματα Ελλήνων πλουσίων που έβγαλαν τα λεφτά τους στην Ελβετία και μπορούν μέσα σε 48 ώρες να ελεγχθούν αν τα έχουν δηλώσει, αν τα έχουν αποκτήσει νόμιμα και αν έχουν φορολογηθεί για αυτά, μας εξευτελίζουν όλους μας, όταν μας λένε ότι αυτή η λίστα χάθηκε κάπου ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ.

Δεν έχουν τσίπα, γι' αυτό και αντιμετωπίζουν έναν ολόκληρο λαό σαν να είναι κάφροι, χαμένοι κάπου στην αφρικανική ζούγκλα.

Προσέξτε την πορεία αυτής της λίστας της ντροπής, που τώρα μας λένε ότι χάθηκε και ψάχνουμε να την ξαναβρούμε.

Τη λίστα με τα δύο χιλιάδες ονόματα Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC κατάφερε να την πάρει το 2012 ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας, από τον Γάλλο ομόλογό του, μετά από σχετική εντολή της τότε Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών κ. Λαγκάρντ. Ο Μπίκας την παρέδωσε αμέσως στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου την έστειλε στον τότε διευθυντή του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη. Ο Καπελέρης την κράτησε σε ένα συρτάρι, δεν έκανε τίποτα και πριν φύγει την παρέδωσε στον αντικαταστάτη του, κ. Διώτη. Ο κ. Διώτης δεν της έδωσε σημασία και κάπου εκεί χάνονται τα ίχνη της.

Έχει σημασία πού χάθηκε η λίστα για τους γνωστούς λόγους (μεγάλα συμφέροντα, γνωστά ονόματα, πολιτικές παρεμβάσεις και λοιπά).

Για μένα όμως έχει μεγαλύτερη σημασία η αντιμετώπιση με αυτόν τον εξευτελιστικό τρόπο ενός ολόκληρου λαού, που αιμορραγεί και που οι διάφοροι κρατικοί παράγοντες του λένε κατάμουτρα ότι είναι κορόιδο και δεν πρέπει να έχει απαιτήσεις για το ξεκαθάρισμα της βρωμιάς που πνίγει αυτή τη χώρα.