ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες

Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες

Ποια μπορεί να είναι η απάντηση στην τρομοκρατία του Σόιμπλε, της Λαγκάρντ και των περίφημων αγορών που ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα;

Μία και μοναδική: η τρομοκράτησή τους. Και τι τους τρομοκρατεί; Ένα ελληνικό «άι σιχτίρ», πατριωτικό, ένα «άντε γ.... κι εσείς και τα δανεικά σας».

Όλοι τους τρέμουν μετά από ψυχρούς υπολογισμούς σε τράπεζες, χρηματιστήρια και μεγάλους ομίλους επενδυτών, ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει καταστροφή για όλο το ληστρικό σύστημα των αγορών σε Ευρώπη, Αμερική και ίσως Ασία.

Το ομολογούν πια ανοιχτά ακόμα και οι λεγόμενοι οικονομικοί εγκέφαλοι της Μέρκελ.

Τι καθόμαστε λοιπόν και τους αφήνουμε να μας ξεσκίζουν με απάνθρωπα μέτρα και μετά να ζητάνε κι άλλο αίμα, βάζοντας και τα δισέγγονά μας ακόμα στην θανατηφόρα τανάλια της τρόικα;

Εδώ και τώρα, στο Eurogroup και αύριο που θα συναντήσει ο Σαμαράς Μπαρόζο και Σία, ας το ξεκαθαρίσουν θαρραλέα ότι: έτσι και δεν μας δώσουν τα λεφτά που έχουμε συμφωνήσει (31,5 δισ. τώρα και άλλα 12,5 δισ. που μας χρωστάνε από Σεπτέμβρη και τη δόση του Δεκέμβρη) η Ελλάδα αρχίζει τις διαδικασίες (κρατάνε ένα χρόνο περίπου) εξόδου από το ευρώ.

Αφού μας στέλνουν στην κόλαση, σε μια χειρότερη κόλαση από αυτή που ζούμε σήμερα, ας τους πάρουμε μαζί μας. Και αυτό είναι που τρέμουν.