ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Κουκουλόπουλος, Τζάκρη και Σία

Κουκουλόπουλος, Τζάκρη και Σία

Ερώτηση προς Ευάγγελο Βενιζέλο: μπορείς να ελέγχεις ένα κόμμα όταν οι βουλευτές του όποτε γουστάρουν και για όποιον προσωπικό μικροπολιτικό λόγο ψηφίζουν ναι ή όχι σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης που συμμετέχεις;


Ερώτηση προς Αντώνη Σαμαρά: μπορεί να επιβιώνει και πόσο μία κυβέρνηση των 153 ψήφων όταν ο κάθε Κουκουλόπουλος, Τζάκρη, Κακλαμάνης και διάφοροι άλλοι «αμφιταλαντευόμενοι» λοιδορούν τις κυβερνητικές αποφάσεις και δηλώνουν «παρών» ή «όχι» όταν έρχονται αντιλαϊκά όντως νομοσχέδια στη βουλή;

Η απάντηση φυσικά είναι αυτονόητη. Όχι. Ούτε ο Βενιζέλος μπορεί έτσι να ελέγξει το κόμμα του ούτε ο Σαμαράς μπορεί να είναι βέβαιος ότι κάποια στιγμή –κι από ό,τι φαίνεται γρήγορα- θα χάσει τη «δεδηλωμένη» η κυβέρνησή του γιατί δεν θα έχει τα 151 ναι που χρειάζεται για να περάσει ένα νομοσχέδιο.

Να λοιπόν τι ήξερε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και μίλησε για πιθανό «πολιτικό ατύχημα» στη βουλή γατί έχει εξαντληθεί η υπομονή των βουλευτών.

Λοιπόν για να πούμε την πικρή αλήθεια χωρίς να χαϊδεύουμε τα αυτιά κανενός: δεν κάναμε τίποτα από ό,τι μας έχουν ζητήσει οι τροϊκανοί τους τελευταίους μήνες και τους κοροϊδεύουμε συνεχώς με τις διάφορες μετατάξεις, μετακινήσεις, συγχωνεύσεις και διάφορες άλλες αρλούμπες και ακροβατισμούς στο δημόσιο.

Απολύσεις έχουμε υπογράψει δυστυχώς. Έπρεπε να μην είχαν υπογράψει μία τέτοια απάνθρωπη συμφωνία. Δεν μπορούμε λοιπόν τώρα να τους κοροϊδεύουμε γιατί έτσι στρώνουμε το χαλί για νέα σκληρά μέτρα.

Απολύσεις δεν είχε το κουράγιο να κάνει η κυβέρνηση (ούτε καν των επίορκων), οπότε από Σεπτέμβρη και μετά έρχονται νέα σκληρά μέτρα, που προαναγγέλλονται από χθες με τη γνωστή ανακοίνωση του ΔΝΤ.

Ποια βουλή λοιπόν θα τολμήσει να ψηφίσει νέα μέτρα; Ποιος βουλευτής θα πει ναι σε νέο αίμα, όταν η Τζάκρη γίνεται μάγκας με το «παρών» που είπε στη βουλή και δεν την αγγίζει κανείς.

Δυστυχώς τουλάχιστον ο Βενιζέλος (γιατί ο Σαμαράς αντιστέκεται ακόμα) έχω την αίσθηση ότι με τη χαλαρότητα που αντιμετώπισε τα φαινόμενα Κουκουλόπουλου και Τζάκρη έχει χάσει τον έλεγχο στο ΠΑΣΟΚ.