ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Η Ελλάδα είναι εδώ, όρθια

Η Ελλάδα είναι εδώ, όρθια

Φτάνουν πια οι κλάψες, η εθνική μιζέρια και τα μοιρολόγια. Η Ελλάδα είναι εδώ, όρθια, πληγωμένη αλλά ζωντανή, με το λαό της να παλεύει δίνοντας το αίμα του για ένα καλύτερο αύριο.


Σήμερα να το πούμε αυτό κατάμουτρα σε όλους αυτούς τους Μπαρόζους και Όλι-Ρέδες που μαζεύτηκαν στην Αθήνα, για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα.

Να τους πούμε ότι υπάρχουμε δυνατοί σαν Έλληνες και δεν αξίζουν ούτε το φτύσιμό μας κάτι εφημερίδες και περιοδικά πατσαβούρες της Γερμανίας, που υποστηρίζουν ότι δεν έπρεπε να πάρουμε την προεδρία της Ε.Ε γιατί δεν έχουμε κράτος, γιατί ζούμε σαν ζητιάνοι στην Ευρώπη.

Εσάς δεν σας ξεσηκώνει ρε σύντροφοι αυτή η αντιμετώπιση, που έχουμε από τη δημοσιογραφική αλητεία της Γερμανίας, της Ολλανδίας και άλλων βορειοευρωπαίων, που μας βλέπουν σαν το ενοχλητικό παράσιτο στην Ευρώπη;

Φτάνει πια να βγάζουμε ο ένας τα μάτια του αλλουνού. Φτάνει πια ο κάθε μαυρογιαλούρος των κομμάτων (αλλά δυστυχώς και οι ηγεσίες τους), να σκοτώνονται μεταξύ τους για την καρέκλα στη βουλή.

Τα σπρέντς χθες για την Ελλάδα κατρακύλησαν στις 700 μονάδες από τις 2000 που ήταν πριν ενάμιση χρόνο.

Αυτό και μόνο ξέρετε τι λέει; Ότι οι αγορές μας αντιμετωπίζουν πια σαν μια χώρα που βγήκε από το περιθώριο και τον σκουπιδοτενεκέ της Ευρώπης.

Ας τους δείξουμε επιτέλους ποιοι είμαστε, ρε παιδιά. Ότι μπορούμε. Αντέχουμε. Βγαίνουμε από το πηγάδι. Ότι δεν γίναμε στάχτη σε αυτό το ολοκαύτωμα που μας επέβαλαν.